Política 21/02/2017

SDP critica "l'Andorra va bien" del ministre Camp

Miralles rememora l'eslògan de l'expresident espanyol José María Aznar per acusar el Govern de donar uns indicadors econòmics "esbiaixats"

F.a.
2 min
Víctor Naudi i Joan Marc Miralles, conseller general i secretari d'Organització d'SDP

Andorra la VellaSDP ha posat en dubte les xifres sobre reactivació econòmica i inversió estrangera exposades recentment pel ministre de Comerç i Turisme, Francesc Camp. "Fem una valoració totalment oposada perquè ni assalariats, ni en termes de massa salarial, ni en importacions estem en els nivells d'indicadors econòmics que diu el ministre", ha assegurat aquest dimarts el secretari d'Organització del partit rosat, Joan Marc Miralles. Des d'SDP han comparat el discurs de Camp amb les falses bondats de l'economia espanyola de fa gairebé 20 anys i han adaptat l'eslògan que va fer famós l'expresident espanyol José María Aznar: "Ens sembla increïble que en uns moments de dificultat com els que vivim, el Govern de DA ens rememori aquell 'Andorra va bien', que es deia a Espanya", ha recordat Miralles.

El dirigent d'SDP ha recordat l'enquesta difosa pel CRES el 20 de febrer, que revelava que el 44% dels ciutadans del Principat no podria assumir pagaments inesperats de 700 euros. "Constatem les dificultats del dia a dia de les famílies, de les petites empreses i dels proveïdors, perquè la crisi ha fet créixer les dificultats", ha explicat Miralles, per afegir que "la riquesa està molt mal repartida, i indicadors com el salari mitjà prové d'estadístiques esbiaixades". "Andorra no va bé i amb el Govern de DA no ha millorat la situació", ha conclòs el secretari d'Organització.

Reclamen una llei de funcionament dels comuns

Arran de la detenció dels excònsols de Sant Julià, Montserrat Gil i Manel Torrentallé i de l'interventor Josep Maria Altimir, SDP ha reclamat que "es reforcin els controls que es fan des de les minories comunals i del Consell General, perquè és necessari que hi hagi uns contrapoders que facin que un governant no pugui fer i desfer com vulgui, per molt que hagi estat escollit democràticament".

"El paper de les oposicions és important per fer de contrapoder", ha continuat el conseller general Víctor Naudi, qui ha recordat que "el 2014 -el conseller del Comú lauredià- Josep Roig va fer unes demandes d'informació que es van trametre parcialment, en aquell moment ja es va aixecar la llebre i el conseller va demanar que la fiscalia actués d'ofici". Naudi s'ha queixat que aleshores "hi va haver certa obstrucció o dilació en la informació". Per aquests motius, la formació ha reclamat "que caldria modificar el reglament de funcionament dels comuns, i que caldria una llei de funcionament dels Comuns per garantir el dret de les minories a accedir a la informació".

stats