Política 22/02/2017

SDP pregunta per la cotització dels no assalariats

El conseller general Víctor Naudi demana al Govern que expliqui quin serà el règim dels treballadors per compte propi i quan s'aplicarà

ARA Andorra
1 min
SDP vol saber quan s'aplicarà el règim per las no asalariats / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl conseller general per SDP Víctor Naudi ha entrat aquest dimecres una altra pregunta al Govern perquè expliqui l’estat de les accions dutes a terme per

aconseguir que les persones que realitzen una activitat econòmica pel seu propi

compte hagin d’abonar una cotització a la Caixa Andorrana de Seguretat Social en funció dels seus ingressos, segons informa la formació en un comunicat.

En la motivació de la pregunta, el portaveu parlamentari progressista recorda que ja anteriorment havia interpel·lat el Govern en relació a aquesta qüestió.

Concretament, en la sessió del Consell General del dia 10 de novembre de l'any passat "el ministre d’Afers Socials va anunciar que s’estaven posant a treballar en la modificació legislativa", que el Govern considerava necessària, de la Llei de bases de l’ordenament tributari per a poder després avançar en una modificació del règim de cotització. El ministre -diu el comunicat- fins i tot va comentar que es volia "inspirar en el sistema emprat per la seguretat social francesa".

Tres mesos després -continua la nota- i atès que el Govern "no ha demostrat gaire preocupació per trobar una ràpida solució", Víctor Naudi torna a interpel·lar l'Executiu i pregunta quin serà finalment el règim que es pensa adoptar per a la cotització de les persones que realitzen una activitat econòmica per compte propi i quan pensa el Govern que podria ser d’aplicació.

stats