Política 05/10/2015

SDP vol promoure plataformes sense sigles de partit per "redreçar els comuns"

L'objectiu de la formació és deixar de banda la política nacional per treballar per l'interès general de cada parròquia

M.t.
2 min
Jaume Bartumeu en roda de premsa / M.T.

Andorra la VellaEl president de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, ha explicat, aquest dilluns, la proposta de la formació de promoure plataformes de "redreçament comunal" per concórrer a les eleccions del pròxim 13 de desembre. La intenció d'SDP és deixar de banda "les confrontacions de la política nacional" i agrupar el màxim nombre de forces i de persones amb l'objectiu de treballar per l'interès general de cada parròquia, que considera que viuen una situació d'estancament. Així, el president de la formació descarta anar a cap coalició amb altres partits, perquè la intenció és que les plataformes no incloguin cap sigla.

Bartumeu ha reconegut les dificultats que té la proposta, i ha admès que encara no hi ha res tancat. Així, ha indicat que s'està treballant per aconseguir crear plataformes amb marca blanca a totes les parròquies excepte a la Massana i Canillo, on SDP té menys implantació. Pel que fa a Sant Julià, on fa mesos que es parla d'una plataforma de les forces que no tenen la majoria comunal, Bartumeu ha assegurat que ells hi estan treballant des del primer dia, i que estan oberts a l'entrada de DA, però sempre des de la perspectiva d'evitar una coalició de partits.

Els eixos programàtics que haurien de tenir les plataformes, segons Bartumeu, passen per elaborar pressupostos dinamitzadors (per gastar millor) i protectors (que mantinguin les inversions en política social), i per prioritzar la delimitació de les competències entre comuns i Govern. En definitiva, que es treballi per fer front als problemes de cada parròquia, com són l'endeutament, les competències i l'atenció des de l'òptica d'igualtat.

SDP ha previst un Consell Nacional per al proper 17 d'octubre per avaluar el treball fet a cada parròquia. En cas que no s'aconsegueixin articular les plataformes, en cada cas s'haurà de decidir si s'opta per presentar-se en solitari o no, ja que tant Bartumeu com la comissió política nacional del partit descarten l'opció de la coalició.

stats