Política 24/09/2016

Saboya informa Margallo sobre l'avenç de les negociacions en l'acord d'associació amb la UE

Els ministres d'Exteriors andorrà i espanyol han mantingut una trobada en el marc de l'Assemblea General de les Nacions Unides

1 min
Saboya i Margallo a l'ONU / GOVERN

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya i el seu homòleg espanyol, José Manuel García Margallo, van mantenir aquest divendres una reunió bilateral coincidint amb el 71è plenari de l’Assemblea General de les Nacions Unides. El ministre Saboya va anunciar al ministre espanyol que el cap de Govern, Toni Martí, es trobarà amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, el pròxim 6 d'octubre, per tractar diferents aspectes relacionats amb la negociació per un acord d'associació amb Europa.

Tal com ha informat el Govern, enn la trobada els ministres van repassar l’agenda europea i el detall de la negociació d’Andorra per l’acord d’associació. Margallo va ser informat del contingut de la negociació tant del marc institucional compartit amb Mònaco i San Marino, com del marc sectorial, que actualment està tractant la lliure circulació de mercaderies. Precisament, aquesta setmana es va mantenir la primera reunió tècnica per començar a abordar aquesta qüestió, en la qual Andorra té com a línia vermella mantenir el contingut de l'actual Acord Duaner.

stats