Política 14/07/2015

Saboya veu innecessaris "exercicis de grandiloqüència" com un pacte d'Estat per l'acord amb la UE

El cap de Govern sí que veu positiva la proposta que aquest dilluns va llançar el PS

M.t.
2 min
Autoritats durant el parlament de l'ambaixadora / M.T.

Andorra la VellaTant el cap de Govern, Toni Martí, com el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s'han referit aquest dimarts a la demanda feta des del PS per formalitzar el pacte d'Estat anunciat en relació a les negociacions per assolir l'acord amb la Unió Europea. D'una banda, Martí ha reconegut que "amb el pacte d'Estat tenen raó", ja que "és una proposta en positiu enmig de les crítiques", i ha vist amb bons ulls que pugui arribar a ser una realitat. En canvi, el ministre Saboya ha opinat que no són necessaris "exercicis de grandiloqüència" com aquests, ja que l'important en aquest dossier és "treballar, que totes les parts siguin lleials i que hi hagi un consens per anar a Brussel·les amb una sola veu".

El cap de Govern, Toni Martí, ha dit aquest dimarts que ha encaixat bé les crítiques que li han proferit des de l'oposició arran del balanç dels primers 100 dies de mandat. "M'ho agafo bé i amb la humilitat de ser el cap de Govern", i ha afegit que s'esforça al màxim per fer la feina el millor possible i per complir el programa pactat. Amb tot, ha lamentat especialment les crítiques del president d'SDP, Jaume Bartumeu, de qui considera que "hi ha coses més importants a les quals es dedica el senyor Bartumeu en aquests moments que dedicar articles al cap de Govern".

En canvi, pel que fa a la demanda que li ha fet el PS de formalitzar el pacte d'Estat per l'acord d'associació amb la Unió Europea, Martí ha dit que properament es reunirà amb els representants de l'oposició, ja que "seria una irresponsabilitat no comptar amb la gent que amb bona voluntat volen aportar el millor". A més, veu amb bons ulls un pacte d'Estat perquè "és un projecte massa important" i perquè bona part de l'arc parlamentari està d'acord en portar-lo a referèndum.

De la seva banda, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, creu que no cal donar tantes voltes a una cosa senzilla, tenint en compte que tots els grups estan interessats en arribar a un consens i que no hi ha cap problema de comunicació entre el Govern i els grups sinó que el clima de treball a la comissió d'Exteriors és bo. En aquest sentit, Saboya ha afegit que "aquests exercicis de grandiloqüència queden molt bé a vegades al Consell General", però que des del punt de vista pràctic i pragmàtic són innecessaris perquè ja es treballa per arribar a un consens i hi ha una relació de transparència en ambdós sentits per tal que quan Andorra parli ha Brussel·les "ho faci amb una sola veu".

stats