Política 27/05/2017

Saboya creu que les pràctiques de Besolí pertanyen al passat

El ministre assegura que Andorra ha obert el camí de la cooperació internacional

Ana
1 min
El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, durant la celebració de la Diada de Canòlich. / Arxiu ANA

Sant Julià de LòriaAquest dissabte, durant la Diada de Canòlich, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, al ser preguntat per si notícies com les de la detenció de l'exconseller de Finances de Sant Julià de Lòria, Joan Besolí, taquen la imatge de la parròquia ha assegurat que "són pràctiques que pertanyen al passat". Saboya ha defensat que aquestes notícies van lligades a temes relacionats amb el secret bancari de pràctiques fiscals que pertanyen al passat.

El ministre ha reconegut que el món, i també Andorra, ha canviat i que per tant, cal demostrar que el país ha obert el camí de la cooperació internacional. Saboya ha destacat que el Principat té la capacitat de signar convenis de doble imposició amb tots els països veïns i amb països de la Unió Europea.

El titular d'Exteriors ha afegit que és un punt injust "mirar amb els ulls d'avui les pràctiques del passat", tot i que, Andorra ha sabut reaccionar i s'ha projectat cap al futur. El ministre confia en les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea com una oportunitat única per iniciar "una nova realitat de futur en un moment en que a vegades ens atrapen les imatges del passat".

stats