Política 29/06/2015

Sant Julià amplia el capital de Camprabassa en més de 5 MEUR per compensar el deute

El Consell de Comú ha aprovat un crèdit extraordinari de 200.000 euros per la compra d'accions, uns diners que es trauran de les partides d'aigua i urbanisme

Ana
2 min
Un moment de la sessió del Consell de Comú de Sant Julià de Lòria, celebrada aquest dilluns al matí./M.B.

Andorra la VellaAmb els vots en contra de l'oposició, Sant Julià de Lòria ha aprovat capitalitzar el deute de Camprabassa S.A., per un valor de 5.141.675 euros, fet que els consellers del PS i SDP, Rossend Areny i Josep Roig, han criticat fortament, ja que no estan d'acord que sigui el Comú qui es faci càrrec d'aquest deute.

El conseller de Finances, Joan Besolí, ha insistit que els resultats de la societat estan sent positius, i amb aquesta tendència, "està previst que a finals d'any, Naturlàndia sigui rendible". En aquest sentit, ha explicat que s'han fet moltes accions de promoció i que cada cap de setmana hi ha cues al parc, a més, ha emplaçat els consellers de la minoria a anar-hi per comprovar-ho. De fet, ha aprofitat per anunciar que s'està estudiant un projecte d'inversió privada per fer un espai per practicar esport d'alt rendiment, tot i que no ha volgut donar-ne més detalls perquè encara s'hi està treballant.

Des de l'oposició critiquen que els comptes del Comú s'enfonsin per mantenir els llocs de feina dels treballadors de Camprabassa S.A. Per la seva banda, Josep Roig, conseller d'SDP, ha demanat durant la sessió del Consell, que si en realitat la tendència és positiva, per quina raó no han tret a la venda pública les accions. El conseller no ha volgut contestar aquesta qüestió i durant la seva intervenció davant els mitjans de comunicació ha assegurat que "a l'auditoria ja se'ns va aconsellar que s'havia de modificar el deute i que no fos de dins del compte de Camprabassa".

Per la seva banda, el conseller del PS, Rossend Areny, ha estat contundent en les seves crítiques i ha qualificat aquest fet d'"aberració i improvisació sobre la marxa". També s'ha referit al crèdit extraordinari de 200.000 euros per a la compra d'accions, uns diners que s'agafaran de les partides d'urbanisme i obres, "això confirma l'aberració".

Un altre dels punts conflictius durant la sessió del Consell de Comú ha estat l'aprovació de la proposta d'entrar a tràmit parlamentari la proposició de Llei qualificada de transferències als comuns. En aquest sentit, Areny s'ha abstingut en considerar que es tracta d'una "mesura de pedaços", cosa que la cònsol major, Montserrat Gil, no ha negat però ha assegurat que "és necessari".

Cal destacar dins de l'ordre del dia el reconeixement pels serveis prestats a la Corporació a sis treballadors que s'han jubilat o que fa 25 anys que treballen al Comú.

stats