Política 13/05/2015

Sant Julià atribueix a un "error de procediment" les despeses injustificades del 2013

El cònsol menor, Manel Torrentallé, assenyala que van usar una sola targeta de crèdit per a les despeses del Comú i de Camprabassa però es tracta de costos de representació i compra de mobiliari

Ana
2 min
El cònsol menor de Sant Julià i el conseller de Finances, Manel Torrentallé i Joan Besolí / M.C.

Sant Julià de LòriaEl cònsol menor de Sant Julià, Manel Torrentallé, ha explicat aquest dimecres els motius pels quals el Tribunal de Comptes contempla com a no justificades les despeses realitzades amb la targeta de crèdit del Comú durant el 2013. Es tracta de gairebé 12.500 euros que el Tribunal considera que no s'haurien de reflectir en el pressupost comunal i que Torrentallé ha qualificat d'"errada de procediment intern" en usar una sola targeta per als pagaments del Comú i de Camprabassa.

Segons el cònsol menor, aquests costos no justificats que el Tribunal de Comptes ha identificat en la fiscalització dels comptes del 2013 del Comú de Sant Julià corresponen a compra de mobiliari i despeses de representació del Comú i de Camprabassa. Així ho ha manifestat aquest dimecres el cònsol menor, Manel Torrentallé, quan ha exposat que van decidir usar una sola targeta per a totes les despeses i per això es considera que no corresponen.

Totes les despeses estan justificades, ha assegurat Torrentallé, i encara que consideraven que la documentació aportada per a les al·legacions "ja era prou", la que manca de les operacions qüestionades s'ha demanat als proveïdors i es preveu recollir-la en les properes setmanes.

Torrentallé ha indicat que es contemplava com a càrrecs del Comú i després s'abonava la quantitat corresponent a Camprabassa, però per evitar futurs problemes canviaran aquest procediment. "No sabem si farem servir dues targetes, una o cap", ha declarat el cònsol menor.

Segons Torrentallé, es van fer aquestes despeses amb la targeta per una qüestió "logística" i d'"urgència" ja que va ser necessari adquirir mobiliari per a l'obertura del parc amb rapidesa i per això no es va poder realitzar a través de factura o pagament en efectiu, ha afegit el conseller de Finances, Joan Besolí.

stats