Política 17/05/2017

Bonet: "Em poden dir el que vulguin, però jo no soc la persona que porto 25 anys cobrant de la política"

Defensa que pot mantenir-se com a consellera general a ple temps perquè aquesta condició no estava assignada a SDP

M.t.
3 min
La consellera Sílvia Bonet i el conseller Víctor Naudi / M.T.

Andorra la VellaLa consellera general Sílvia Bonet ha respost aquest dimecres a les crítiques rebudes per part de Socialdemocràcia i Progrés arran de la seva marxa del partit i de la seva demanda de mantenir la condició de consellera a ple temps. Després que el president d'SDP, Jaume Bartumeu, afirmés que no vol "funcionaris de la política" i l'acusés de voler mantenir la plena dedicació per motius personals i econòmics, Bonet li ha respost assegurant que "em poden dir el que vulguin, però jo no soc la persona que porto 25 anys cobrant de la política; potser això s'ho ha de mirar un altre que està cobrant encara avui de la política".

Bonet, en declaracions a l'ARA Andorra, ha explicat que va ser ella, a títol personal, qui va demanar a l'inici de legislatura poder ser consellera a ple temps, tenint en compte que al grup mixt només n'hi pertocava un i se'l va quedar el PS, que no es van cobrir tots els consellers a plena dedicació possibles segons la composició parlamentària, i que no podia compatibilitzar el fet de ser consellera general amb la seva professió d'infermera. Per tant, considera que el que defensa "és de justícia", perquè aquesta possibilitat es va crear a demanda seva, i no com a consellera d'SDP, tot i que ha recordat que és evident que el partit se'n beneficia perquè augmenta la proporció que ella ha d'aportar a la formació.

A més, la consellera ha recordat que se li va concedir la demanda mitjançant un acord de la junta de presidents en què no s'especifica que aquesta condició ha d'estar assignada a un partit concret, sinó que s'estableix que si al grup mixt hi ha més de dues formacions polítiques, es podrà atorgar una plena dedicació per un de cada dos consellers.

Bonet afegeix que aquest acord continua vigent, perquè en la darrera reunió de junta de presidents es va determinar que era vàlid, una qüestió que va defensar durant la reunió dels membres del grup mixt de dilluns, on el PS es va abstenir. Així, critica que SDP s'hi oposi, i resta a l'espera de veure el contingut de l'informe que han anunciat que presentaran. A més, ha volgut deixar clar que la Sindicatura "no està aliada amb mi", sinó que simplement ha posat sobre la taula el que diu l'acord del 2015.

La consellera també ha volgut destacar que va ser precisament Jaume Bartumeu, quan era president del grup parlamentari socialdemòcrata, qui va sol·licitar el 2004 que els consellers que treballaven a l'administració pública poguessin assolir una dedicació plena, en vista a la pèrdua de guanys que els comportava per la incompatibilitat que suposa.

Pel que fa a la representació al Consell d'Europa, Bonet accepta que no pot continuar assumint aquesta responsabilitat, tot i que lamenta que finalment no se li hagi respectat la petició de posposar la seva substitució fins a l'octubre. De fet, aquest mateix dimecres el conseller Víctor Naudi ha fet arribar una carta al síndic general per tal que es voti el relleu de Bonet durant la primera sessió de Consell General del juny, perquè ell es pugui incorporar "sense més dilacions" a l'activitat de l'assemblea parlamentària del Consell d'Europa.

Finalment, Bonet ha lamentat que se l'acusi de voler aferrar-se a la condició de ple temps per motius personals o econòmics, i ha assegurat que en la carta que a principis de legislatura va adreçar a la Sindicatura per demanar la dedicació a ple temps no parla de problemes econòmics. "Potser coneixen molt bé els meus comptes bancaris, però jo soc una persona molt senzilla, no necessito gaire per viure ni tinc aspiracions econòmiques", ha destacat.

stats