Política 17/10/2017

Susanna Vela, Pere López i Carles Sánchez, candidatura per a la nova executiva del PS

La llista haurà de ser validada al congrés ordinari del partit que se celebra aquest dissabte

ARA Andorra
2 min
Els membres de la candidatura. / PS

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha tancat el termini de presentació de candidatures per a la renovació dels òrgans directius de la formació que ha de tenir lloc en el XV congrés ordinari a celebrar dissabte vinent. La formació informa que per encapçalar la nova executiva s’ha postulat una llista liderada per Susanna Vela, com a primera secretària; Pere López, com a president; i Carles Sánchez, com a secretari d’organització. La candidatura haurà de ser validada pels militants i afiliats.

Un dels punts claus del congrés que se celebrarà dissabte és la renovació dels diferents òrgans de direcció del PS (comitè executiu i comitè directiu respectivament) un cop esgotat el seu mandat de dos anys. Aquest dimarts finalitzava el termini per presentar les candidatures a l’executiva i, un cop estudiada, ha estat validada la que conformen Vela, López i Sánchez.

Susanna Vela havia estat ministra d’Educació i Cultura durant els dos anys de Govern del PS. El 2015, va ser escollida secretària d’organització de la formació, càrrec que ocupa actualment. També va ser candidata en la llista territorial d’Escaldes a les generals del 2015 i a les comunals d’aquell mateix any.

Per la seva banda, Pere López és actualment conseller general del PS i president del grup parlamentari mixt, després de ser escollit en les generals del 2015, quan va encapçalar la candidatura nacional del PS. Anteriorment havia estat conseller a la minoria del comú de la Massana (2007-2009) i ministre de Finances amb el Govern del PS. Entre 2013 i 2015 va ocupar el càrrec de primer secretari de la formació.

A l'últim, Carles Sánchez optarà a ser el nou secretari d’organització de la formació. Els darrers dos anys havia estat membre de l’executiva del PS com a vocal, així com també del directiu.

La candidatura haurà de ser validada pels assistents al congrés dissabte vinent. També s’hauran d’escollir la resta de membres de l’executiva, així com els integrants del comitè directiu. El congrés se celebrarà a partir de les 9.45 hores a l’Art Hotel, d’Andorra la Vella, i també servirà per fer balanç de la feina realitzada per l’executiva sortint, així com pels consellers generals i comunals socialdemòcrates.

stats