Política 09/06/2015

"Toc d'atenció" del PS per no haver-se creat la comissió de prevenció del blanqueig

El primer secretari, David Rios, ha denunciat un possible incompliment de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners

Ana
2 min

Andorra la VellaEl primer secretari del PS, David Rios, ha denunciat, aquest dimarts, "un possible incompliment de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners, modificada el passat 15 de gener. Rios ha indicat que el text inclou la creació d'una comissió permanent del blanqueig i el finançament del terrorisme, formada pels representants dels ministeris de Presidència, Finances, Justícia, Interior, Economia i Afers Exteriors, la UIFAND i, en cas que afecti el sistema financer, també l'INAF, i ha denunciat que aquesta no s'hagi reunit cap cop. Per al líder del PS, es tracta d'una "dificultat afegida a la situació actual que pot fer que el Moneyval reclami el compliment de la Llei i agreujar així la situació".

El primer secretari del PS ha indicat que, segons la llei, la comissió s'hauria de reunir cada tres mesos, i que té com a objectiu coordinar tots els organismes públics involucrats en la lluita contra el blanqueig i el finançament del terrorisme, analitzar la situació, avaluar les mesures que es puguin prendre, i oferir assessorament en els canvis legislatius, entre d'altres.

David Rios considera que són funcions que s'adiuen amb la situació que està vivint el país arran de la crisi de BPA, i per això ha lamentat que no s'hagi reunit en cap ocasió "quan precisament estem en l'ull de la comunitat internacional, sobretot en el compliment de la legislació en matèria de blanqueig de diners". Per tot plegat, des del PS demanen al Govern per què no ha convocat aquesta comissió en el temps que fa que s'ha aprovat la llei, i que tan aviat com sigui possible la convoqui i es posi a treballar amb les finalitats que li han estat assignades.

D'altra banda, i pel que fa al treball que està portant a terme l'AREB per determinar quin ha de ser el futur de BPA, Rios ha dit que estan a l'espera que l'entitat comuniqui la seva decisió per saber "cap on anem".

stats