Política 31/05/2014

Toni Aira considera que en entorns petits com Andorra cal reforçar les xarxes socials presencials

Ha exposat la necessitat de dur a terme una bona comunicació, sobretot en l'àmbit polític, i s'ha referit, entre d'altres coses, a les xarxes socials

Ana
2 min
Toni Aira durant la conferència convidat per la secció jove de DA / G.L.T. (ANA)

Andorra la VellaEl periodista, professor i especialista en comunicació política, Toni Aira, ha estat el protagonista de la conferència Comuniques o et comuniquen, organitzada aquest dissabte a la tarda per la Secció jove de Demòcrates per Andorra. Aira ha exposat la necessitat de dur a terme una bona comunicació, sobretot en l'àmbit polític, i s'ha referit, entre d'altres coses, a les xarxes socials.

En aquest sentit, ha destacat que en societats com l'andorrana, amb un nombre d'habitants "més practicable, les xarxes socials digitals poden ser un reforç especial", però ha remarcat la necessitat de potenciar especialment les xarxes de relació personal de tipus presencial.

Per Aira, a l'hora de comunicar, "el més important és la proximitat", ja que "al final, tant els mitjans de comunicació com les xarxes socials, el que busquen és la proximitat que ja donen les xarxes interpersonals". És per això que Aira considera que "el que es fa és crear una xarxa social digital on prèviament ja hi havia una xarxa social analògica". En aquest sentit, l'expert creu que en llocs petits com Andorra, mantenir aquesta xarxa interpersonal és més fàcil, però que cal seguir potenciant-la. Les xarxes socials a través d'internet, doncs, considera que han de ser només "un reforç".

D'altra banda, Aira ha destacat que "la comunicació i la política van cada cop més lligats, perquè el món de la política no deixa de ser un món real, una representació de la societat, encara que a vegades no ho sembli". Alguns autors, ha afegit, "diuen que vivim en una societat mediàtica, catòdica –no catòlica, sinó catòdica, de càtode, de televisió- i per tant ens influeix molt la comunicació en la nostra vida, i fins i tot en el nostre llenguatge". El llenguatge televisiu i dels mitjans de comunicació, ha afegit Aira, "ho impregna tot".

És per això que en el decurs de la conferència, l'especialista ha donat claus per saber "com som, com ens fan ser i com podem representar-nos el millor possible". A banda de la conferència d'Aira, la sessió ha comptat també amb la participació de l'especialista en nous mitjans de comunicació, Núria Escalona. L'acte ha congregat a una trentena de persones, entre representants de la secció jove i algun responsable polític en actiu del partit, com ara la subsíndica general, Mònica Bonell o el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca.

stats