Política 18/03/2017

Torres: “Reconsiderar la possibilitat que el túnel d’Envalira sigui gratuït quan el port està tancat ja és important”

També reitera que ells defensen que aquesta gratuïtat hauria de ser vigent també quan el port tanca.

Ana
1 min
El túnel d'Envalira

Encamp“El fet que s’entri a reconsiderar la possibilitat que el túnel d’Envalira sigui gratuït quan el port està tancat ja és important”. Amb aquestes paraules ha valorat el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, que el ministre d’Ordenament Territorial s’hagi compromès, al davant del Consell General ara fa dues setmanes, a avaluar la possibilitat d’ampliar les casuístiques per aixecar les barreres del peatge d’aquest pas.

Torres ha recordat que ja en la sessió de Consell de Comú en què els liberals van plantejar aquest neguit sobre el túnel d’Envalira, es va deixar clar que qui té la competència per prendre les mesures escaients sobre la gratuïtat o no d’aquest pas és el Govern, tot i que des de la majoria es comparteix el parer que les barreres haurien d’aixecar-se també quan el port està tancat i no només quan el port i els accessos amb França estan tancats, que és la situació que es dona ara com ara, tal com va confirmar el ministre.

Un cop el titular d'Ordenament Territorial es va comprometre al davant del Consell General a avaluar quin és l’impacte econòmic de fer gratis el túnel quan el port està tancat, des del Comú es mostren a l’expectativa de veure quina pot ser la resposta a aquest assumpte. De fet, des de l'Executiu es van comprometre a una certa celeritat en aquesta qüestió de tal manera que de cara a la temporada d'hivern que ve ja poguessin entrar en vigor les possibles mesures.

stats