Política 28/10/2015

Tret de sortida al 33è Plenari del Consell de la CTP

Saboya ha inaugurat el Consell Plenari que se celebrarà aquest dijous a les 11.30 hores al Centre de Congressos d'Andorra la Vella

Ana
2 min
Un moment de l'acte inaugural del 33è Plenari del Consell de la CTP, aquest dimecres a Andorra la Vella / M.G.C. (ANA)

Andorra la VellaAndorra la vella acull el 33è Plenari del Consell de la CTP, actualment presidit pel ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. El ministre ha estat l’encarregat, aquest dimecres al vespre, de donar la benvinguda a tots els assistents i representants dels vuit territoris que conformen el Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus. Aquest dimecres ha estat el torn de la reunió del comitè executiu i el cap de Govern i el Ministre d'Afers Exteriors han mantingut reunions bilaterals amb els presidents del Govern d’Aragó i del Govern Basc. Saboya també ha mantingut converses amb representants de les regions franceses de Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló i també amb representants de Catalunya.

L’Andorra Park Hotel ha estat l’escenari per inaugurar el Consell Plenari que se celebrarà aquest dijous a les 11.30 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. A la trobada s’hi han aplegat el president del Govern d’Aragó, Francisco Javier Lambán; el president del Govern Basc, Iñigo Urkullo; la presidenta del Govern de Navarra, Uxue Barkos; la consellera Regional de Llenguadoc-Rosselló, Suzzane Delieux; el vicepresident del Consell Regional de Migdia-Pirineus, Marc Carbadillo; el representant del Consell Regional d’Aquitània, Alain Rousset, i el secretari d’Afers Exteriors de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Roger Albinyana.

Aquest dijous a les 9 hores tindrà lloc la reunió de presidents al Centre de Congressos d’Andorra. Seguidament, a les 11 hores es farà la compareixença de premsa i a continuació el Consell Plenari.

La Comunitat de Treball dels Pirineus va néixer el 1983 sota l’impuls del Consell d’Europa i té com a objectiu contribuir al desenvolupament del massís pirinenc i exerceix d’espai d’intercanvi fronterer per resoldre temes de transport, formació, recerca i patrimoni entre d’altres. Andorra és membre de ple dret del consorci de CTP des del 2012 i n'ha assumit la presidència durant els dos darrers anys.

stats