Política 07/09/2017

Trobada entre dos caps d'Estat al Palau Episcopal

El president de Portugal ha acabat la primera jornada a Andorra amb un sopar a la Seu d'Urgell ofert pels coprínceps

ARA Andorra
2 min
Intercanvi d'obsequis entre Vives i Rebelo / BISBAT D'URGELL

La Seu d'UrgellEl president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, s'ha desplaçat aquest dijous al vespre a la Seu d'Urgell per mantenir una trobada institucional amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i posteriorment prendre part en el sopar oficial ofert pels dos coprínceps d'Andorra al saló de la Mitra.

Cap a dos quarts de nou del vespre, el president Rebelo de Sousa i les delegacions portuguesa i andorrana han arribat al Palau Episcopal. Han estat rebuts per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, acompanyat del seu representant personal, Josep Maria Mauri, i del representant personal del copríncep francès, Patrick Strzoda.

Tots ells, juntament amb l'ambaixador de Portugal a Andorra, Ribeiro de Menezes i el secretari d'Estat de les Comunitats portugueses, José Luis Carneiro, han mantingut una breu reunió durant la qual Vives ha obsequiat Rebelo amb una còpia facsímil del foli 82v. del Beatus de La Seu d’Urgell, en la qual el miniaturista va representar el moment en què Noè rep el colom amb una branca d’olivera al bec.

Tal com ha informat el Bisbat d'Urgell, l’elecció d’aquesta miniatura no ha estat a l’atzar, sinó per l’actualitat del que simbolitza. El Beatus identifica Noè amb Crist i l’arca amb l’Església. L’arribada del colom anuncia la retirada de les aigües i el començament d’una nova era després d’una època de dificultats i tribulacions i l’ensenyança eterna sobre la malícia de l’home i la salvació concedida al just. Així, el regal simbolitza la necessitat de construir una nova era de concòrdia entre els pobles i de refermar les relacions de pau i fraternitat entre les nacions. Una tasca on el copríncep considera que pot i té molt a fer, com les relacions que ha mantingut al llarg de la història amb Portugal.

El president de Portugal ha agraït l'obsequi tot assenyalant a Vives que és col·leccionista, i al seu torn, li ha regalat una safata circular de plata amb un ram d'olivera, el símbol de la pau.

Després de la reunió, Vives i Rebelo de Sousa han rebut els assistents al sopar de gala, ofert pels dos coprínceps d'Andorra, que ha estat servit a la sala de la Mitra i que ha comptat amb les autoritats de les delegacions tant andorrana com portuguesa.

stats