Política 16/05/2015

Vicenç Alay, David Rios i Susanna Vela, al capdavant del PS

Les prioritats són engrandir el partit i que cada cop tingui més participació externa, per ampliar les aliances de cara a les eleccions comunals

M.t.
3 min
El nou comitè executiu del PS / M.T.

Escaldes-EngordanyEl Partit Socialdemòcrata ha escollit aquest dissabte nou comitè executiu durant la celebració del 12è congrés ordinari. Dels 73 vots emesos, 60 han estat per la candidatura continuista, amb Vicenç Alay repetint com a president, David Rios de primer secretari i Susanna Vela de secretària d'organització. L'objectiu de la nova executiva, que Rios ha definit de "renovada però amb una línia continuista", és treballar per engrandir el partit i aconseguir que tingui cada cop més participació externa. En aquest sentit, ha recordat que a les darreres eleccions ja es va treballar amb coalicions i integrant un 20% de candidats independents, cosa que va demostrar "els fruits del procés d'obertura engegat fa dos anys" i ha avançat que volen continuar treballant en aquesta línia. També ha indicat que hauran de revisar el pacte amb els Verds, Iniciativa Ciutadana i Independents.

Aspiració a presentar-se a totes les parròquies

De cara a les eleccions comunals del desembre, que és el repte més immediat, Rios ha dit que seran els comitès locals els que tinguin l'autonomia per analitzar la situació de cada parròquia, buscar aliances "sense cap altre restricció que la ideologia d'esquerres i de centre esquerres" i decidir si presenten o no candidatura. Aquest mandat per als comitès locals s'ha decidit aquest dissabte en el marc d'una de les nou ponències que s'han debatut i aprovat. David Rios ha indicat que aspiren a presentar-se a totes les parròquies, però que tot dependrà de si es poden concretar les aliances i es poden captar independents.

El nou primer secretari ha afegit que volen seguir apropant-se a la ciutadania, millorar la comunicació –tant interna com externa– i organitzar més actes i trobades per donar més visibilitat a la formació. En relació a l'anterior executiva, Rios ha lloat l'esforç per organitzar unes primàries obertes, per aconseguir "ampliar el partit com mai s'havia fer". A més, el nou primer secretari considera que els resultats electorals "van ser bons", tot i que la Llei electoral "no acompanya perquè penalitza les minories", però s'ha mostrat convençut que tenen una bona base per presentar-se a les comunals i per presentar "una gran força" de cara a les properes eleccions generals.

De la seva banda, Vicenç Alay ha agraït a Xavier Tomàs, Alexandre Rossell i Evarist Vilaginès que hagin presentat una candidatura, perquè ha assegurat que no ha estat una confrontació, sinó un exercici positiu de construcció del partit. De la seva banda, els integrants de la candidatura perdedora han felicitat la nova executiva i han assegurat que es posen a la seva disposició per enriquir el partit amb les seves propostes.

Finalment, la nova secretària d'organització, Susanna Vela, ha dit que la nova executiva treballarà per potenciar les eines per assegurar la transparència i una major participació, per establir una bona comunicació entre tots els òrgans del partit i per facilitar la informació del que passi al partit de cara a la ciutadania.

El nou comitè executiu el completen Joan Ramon Marina, Meritxell Meira, Joan Sans, Mariona Gonzàlez, Begoña Montes, Carles Sánchez, Cèlia Vendrell i Jaume Rifà. D'altra banda, també s'ha elegit un nou comitè directiu format per Francesca Álvarez, Carles Blasi, Jan Cartes, Sònia Castanyer, Jordi Font, Jonathan Fontan, Víctor Iriarte, Maria Josep Lloncà, Esteve López, Antoni Miralles, Francesc Xavier Moreno, Rosa Mari Pérez, Carolina Poussier, Rosa Mari Rechi, Francesc Rechi, Judith Salazar, Jordi Torné i Patrick Beden. Finalment, el defensor de l'afiliat és Joan Grifoll, el censor de comptes és Josep Minguella López, i la comissió de garanties està formada per Tomàs Riart, Jesús de Tena i Cristina Beodia.

stats