Política 06/09/2017

Víctor Naudi pregunta al Govern sobre la situació de la Uifand

El conseller general d'SDP afirma que la nova legislació "ha de comportar un augment dels mitjans tècnics i humans" d'aquest organisme

ARA Andorra
1 min
El conseller general d'SDP Víctor Naudi. / SDP

Andorra la VellaEl conseller general d'SDP Víctor Naudi ha presentat aquest dimecres una bateria de cinc preguntes al Govern, que haurà de respondre per escrit, en relació a la situació de la Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand).

En un comunicat, la formació explica que en la motivació de les preguntes, Naudi fa referència a les recents normes legislatives sobre supervisió d’assegurances i la nova legislació de prevenció i lluita contra el blanqueig que, al seu entendre, “ha de comportar un augment dels mitjans tècnics i humans de la Uifand”. Però, paradoxalment -segons SDP-, el que s’esdevenen són baixes en el personal adscrit a aquest organisme supervisor.

Per això, SDP manifesta la seva preocupació davant del que apareix com un afebliment de l’estructura de la Uifand.

Així mateix, continua la nota, Naudi es pregunta per les baixes i altes dels membres de la unitat, alhora que vol saber quins han estat els motius de les baixes. Finalment, Naudi vol saber quantes declaracions de sospita ha tramitat la Uifand entre el 2011 i el 2017.

stats