Política 22/07/2015

Xavier Bardina és nomenat director del CRAJ

Bardina, especialitzat en Comerç Internacional, ja va coordinar l'Oficina del Joc i va dirigir el Ministeri de Presidència l'anterior legislatura

Ana
1 min
L'exministre de Presidència, Antoni Riberaygua, i l'exdirector del Ministeri, Xavier Bardina./Arxiu ANA

Andorra la VellaQui va ser coordinador de l'Oficina del Joc i director del Ministeri de Presidència de l'anterior legislatura, Xavier Bardina, ha estat nomenat director general del nou Consell Andorrà Regulador del Joc (CRAJ). El consell estarà format pel ministre de Finances, Jordi Cinca, que presidirà l'ens; el ministre d'Interior, Xavier Espot; les secretàries d'Estat Neus Soriano i Ester Fenoll, en representació dels ministeris de Turisme i Comerç i de Salut, Afers Socials i Ocupació, respectivament; el director general de Salut, Josep Maria Casals; i la directora de Cultura, Montserrat Planelles, en representació del ministeri de Cultura, Joventut i Esports.

El Govern aprova un pla per preservar els materials digitals

El Pla director de preservació dels objectes digitals d’Andorra té com a objectiu "establir els mecanismes per a la custòdia i preservació a llarg termini dels materials digitals". El pla s'ha elaborat en previsió de l'evolució de la tecnologia que fa difícil definir els suports i formats perdurables i pel volum considerable de suports digitals de l'Arxiu Nacional d'Andorra.

El text estableix quins objectes s'han de preservar i els detalls de com s'ha de fer. També respon a les necessitats derivades de la implantació i la generalització de l'ús de les noves tecnologies en els tràmits, juntament amb l'administració electrònica.

L'Executiu reestructura el Departament d'Estadística

Amb un nou decret per estructurar els objectius generals i les funcions del Departament d'Estadística, el Govern vol actualitzar amb una estructura "més moderna i equiparable als estàndards europeus", el departament. La nova organització preveu que les funcions de planificació, normalització, coordinació i gestió del sistema estadístic tinguin les garanties per assumir l'increment de les activitats estadístiques incloses en els plans i el secret estadístic.

stats