Política 08/04/2017

La consellera general Sílvia Bonet deixa SDP

La consellera té previst anunciar la seva decisió a la Sindicatura aquest dilluns

ARA Andorra
2 min
La consellera general, Sílvia Bonet, al Consell General

Andorra la VellaLa fins ara consellera general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Sílvia Bonet, deixarà el partit per discrepàncies amb la direcció. Una decisió que hauria comunicat al partit aquest divendres arran de la sortida d’SDP del pacte d’estat per a l’acord d’associació i el tractament de l’afer BPA. Per aquest motiu, Bonet exercirà a partir d’ara com a consellera independent dins del grup mixt.

Segons ha pogut saber l’ARA Andorra, Bonet mantindrà el seu càrrec com a consellera a ple temps. Una posició que en l’inici de la legislatura li va cedir el grup parlamentari liberal.

Dilluns està previst que formalitzi la seva decisió davant la Sindicatura, per tal d’iniciar una nova etapa en solitari, malgrat que fonts properes al cas també han recalcat que la consellera serà respectuosa amb les esmenes presentades fins a la data pel partit i no té previst demanar canvis en els càrrecs i representació dels consellers que formen part del grup parlamentari mixt.

En aquest sentit i segons les fonts consultades, Bonet podria presentar les seves pròpies esmenes de forma independent, tot i que hauria de pactar amb els altres representants del grup mixt els torns de paraula escaients en les sessions del Consell General.

La sortida d’SDP del pacte d’estat per a l’acord d’associació amb la Unió Europea ha estat un dels factors pels quals Bonet ha decidit abandonar la seva posició, tot i que el tractament de l’afer BPA per part del partit també ha estat un dels punts importants en la seva decisió. A més, les fonts consultades han manifestat que el partit hauria menystingut l’opinió de Bonet a l’hora de prendre decisions.

D’altra banda, des del partit no s’ha volgut fer cap mena de declaració al respecte, malgrat que segons ha assenyalat el secretari d’organització d’SDP, Joan Marc Miralles, encara no s’ha rebut cap mena de notificació sobre aquesta notícia. Miralles també ha indicat que “no puc confirmar la notícia, perquè a mi com a secretari d’organització del partit no m’ha arribat cap mena de notificació”.

stats