Política 14/07/2017

El cònsol d'Encamp demana "un esforç de tothom" per revisar els preus dels forfets escolars

Assegura que no està d'acord amb què Saetde deixi de participar en l'esquí escolar però entén les demandes de revisió de Viladomat

Ana
2 min
El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres / J.R. (ANA)

Andorra la VellaDesprés que el soci majoritari de Saetde hagi mostrat el seu desacord en participar en l'esquí escolar i en els forfets extraescolars per una qüestió de preus, el cònsol d'Encamp, Jordi Torres, com a accionista minoritari de la societat, ha assegurat que entén la demanda de revisió de preus de Joan Viladomat, però no és favorable a deixar de formar part de l'activitat.

Així, creu que "els infants del país han de poder esquiar a totes les estacions en les millors condicions", però entén el fet que ha provocat el posicionament del soci majoritari, Joan Viladomat. En aquest sentit, Torres ha recordat que fa 4 o 5 anys que el preu del forfet escolar no s'ha tocat, però que en canvi les estacions sí que l'han anat pujant, de manera que el diferencial es fa cada cop més gran. Per tant, estan d'acord amb el fet que Viladomat demani que el diferencial torni a ser el que havia estat, que ha xifrat en un terç.

"La voluntat no és sortir de l'esquí escolar, sinó intentar que aquesta revisió que està demanant sigui efectiva", ha assegurat. Per aquest motiu, demana que "tots hem de posar de la nostra part per arribar a una entesa". Si finalment Saetde decidís deixar de treballar conjuntament, "evidentment la posició del comú d'Encamp serà contrària", ha afegit. I és que Torres creu que s'ha de fer "un esforç entre tots" perquè els infants han de poder tenir el mateix tracte a totes les estacions, i evitar començar a fer diferències.

Jordi Torres també ha volgut deixar clar que qui s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió ha estat el soci majoritari de Saetde, però no la societat. Així, està previst que en les properes setmanes es faci un consell d'adminsitració on es podrà discutir el tema i votar-hi a favor o en contra. En la trobada, el cònsol també espera que Viladomat informi a tots els membres sobre les negociacions per invertir a Arcalís.

Martí proposa una reunió amb les estacions per "rebaixar la tensió"

De la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, ha anunciat que vol mantenir una reunió durant les properes setmanes amb tots els representants de les estacions (comuns i Joan Viladomat) per deixar de banda "les tensions d'uns i altres" i per deixar clar que l'esquí "no és patrimoni de ningú sinó d'Andorra". Així, Martí vol parlar del món de l'esquí i de la neu "més enllà de les polèmiques", tenint en compte que el sector "és l'enveja del Pirineu" i que, amb el canvi climàtic, "d'aquí poc encara tindrem un potencial superior" respecte a la resta del Pirineu. La reunió ha de servir per marcar una estratègia global i "rebaixar la tensió entre tots, parlar del que ens uneix".

Sobre la intenció de Viladomat de deixar de participar en l'esquí escolar, el cap de Govern ha assegurat que són arguments legítims i que se n'ha parlat moltes vegades i s'ha solucionat. En aquest sentit, ha assenyalat que en d'altres ocasions ja hi ha hagut increments de l'aportació del Govern, i ha demanat que "no es treguin les coses de mare".

stats