Política 27/01/2015

Una delegació internacional arriba a Andorra per supervisar les eleccions de l'1 de març

Dos representants de l'Oficina per les Institucions Democràtiques i els Drets Humans (ODHIR) han començat una ronda de contactes aquest dimarts al matí

Ana
2 min
La primera reunió l'han mantingut amb Saboya i Casadevall./ G.L.T.

Andorra la VellaUna delegació de l'Oficina per les Institucions Democràtiques i els Drets Humans (ODHIR), ha arribat aquest dimarts al Principat, per tal de supervisar el procés electoral de l'1 de març. El primer que han fet ha estat reunir-se amb el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i amb el secretari general del Govern, Jordi Casadevall.

L'ODHIR és un organisme depenent de l'Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i vetlla pel desenvolupament democràtic dels comicis que es realitzen arreu del vell continent. Durant la seva estada al Principat, la delegació de l'ODHIR, formada per Richard Lappin i Alexey Gromov, es reunirà també amb representants dels partits que es presenten a les eleccions així com amb representants de la Junta Electoral, del Tribunal de Comptes, del Tribunal Superior de Justícia, dels comuns, dels mitjans de comunicació i de la societat civil.

Tal com ha donat a conèixer el Govern en un comunicat de premsa, durant la reunió mantinguda amb Saboya i Casadevall, s'han tractat els darrers canvis en la legislació electoral des del 2011, el procediment de registre de candidats, com s’estableixen els col·legis i meses electorals, el desenvolupament de la jornada electoral i el funcionament del vot per dipòsit judicial per correu, entre d’altres qüestions.

L’Oficina de les Institucions Democràtiques i dels Drets Humans (ODIHR) és una institució que actua de manera autònoma i independent sota el paraigües de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE). L’ODIHR, que ja va realitzar una avaluació a Andorra al 2011, observa eleccions, revisa la legislació i emet recomanacions als governs sobre com desenvolupar i mantenir institucions democràtiques. També presta assistència tècnica i en la promoció del desenvolupament d’organitzacions no governamentals i de la societat civil.

La visita de la delegació de l’ODIHR al Principat dóna resposta a la invitació que va enviar la Missió Permanent d’Andorra a l’OSCE informant de les properes eleccions generals i convidant-los a observar-les tal com estableix el document de Copenhaguen del 1990.

stats