Política 19/09/2017

Els laboratoris, dels primers en implantar la història clínica

Salut treballa perquè els pacients que es facin anàlisis de sang als centres de salut puguin escollir on s'envien

ARA Andorra
2 min
Les depedències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. / Arxiu ANA

Andorra la VellaEls laboratoris clínics seran dels primers prestadors en implementar la història clínica compartida i un cop estigui aprovada la llei que la regula. Així queda recollit en una carta que el ministre de Salut, Carles Álvarez, va enviar als representants d’aquest col·lectiu per comunicar-los la modificació de les tarifes dels actes de biologia mèdica, tal com consta en una resposta del Govern al conseller de Liberals d’Andorra, Carles Naudi, i que surt publicada aquest dimarts al butlletí del Consell General.

En la mateixa missiva que s’adjunta com a documentació en resposta a les preguntes de Naudi (que volia saber, entre d’altres, quin termini havien tingut els laboratoris per actualitzar els codis i nomenclatura), també es posa en relleu que el ministeri està “articulant amb el SAAS els mecanismes necessaris per permetre que els usuaris puguin triar lliurement a quin laboratori del país volen que s’enviï la mostra extreta als centre de salut” que depenen de la parapública. A la carta també es fa saber als representants dels laboratoris que s’ha fet arribar a la CASS la petició de creació de la comissió de seguiment del conveni dels laboratoris, tot i que es recorda que qualsevol de les parts pot sol·licitar directament a l’altra la creació de l’esmentada comissió i que el ministeri no n'és part.

Rol d'un assessor d'Andorra Telecom

D’altra banda, i en resposta a una pregunta del conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, sobre el rol de Santiago Argelich al consell d’administració d’Andorra Telecom, es posa en relleu que va ser nomenat per la junta universal d’accionistes com a vocal del consell d’administració el setembre del 2015, que continua ostentant aquest càrrec i que compagina el seu paper de conseller independent del màxim òrgan de govern de la companyia amb l’assessorament estratègic. A més, es posa en relleu que Argelich ha percebut al llarg d’aquests 24 mesos una retribució de 66.855,15 euros, el que equival a una retribució mitjana de 2.785,63 euros mensuals, una quantitat que inclou la cotització per compte propi de la CASS. Pel que fa al seu rol en la companyia, es respon que consisteix en el suport tècnic i assessorament en el procés de diversificació i internacionalització d’Andorra Telecom i la recerca de noves activitats i oportunitats de negoci. A més a més, presideix la comissió de nomenaments i retribucions nomenada pel consell d’administració.

A l’últim, i en relació a la pregunta sobre les queixes de pacients ingressats a l’hospital sobre els menús especials per a al·lèrgics i intolerants, el Govern posa en relleu que només es va rebre una queixa i no tenia a veure amb la composició del menjar si no amb el fet que no tenia la temperatura adequada.

stats