Política 27/06/2016

Els liberals demanen al Govern què està fent per lluitar contra el bullying

Montaner pregunta pels protocols d'actuació i pel nombre de casos d'assetjament que es detecten a les escoles del país

ARA Andorra
1 min
El president suplent del grup liberal, Jordi Gallardo, i la consellera general Carine Montaner presenten les esmenes al pressupost / C.G.

Andorra la VellaLa consellera general del Grup Parlamentari Liberal, Carine Montaner, ha informat aquest dilluns de l'entrada a Sindicatura de dues demandes d'informació relacionades amb el bullying a les aules. Per una banda, pregunta al Govern pel nombre de campanyes promogudes a les escoles per lluitar contra l'assetjament escolar dutes a terme els darrers cinc anys. La consellera sol·licita conèixer detalls d'aquestes campanyes: el període en el qual es van fer, el suport de comunicació, el públic a qui anaven adreçades i el contingut del missatge.

D'altra banda, Montaner també ha demanat pel protocol d'actuació en la lluita contra el bullying. En aquest sentit, pregunta pel nombre de casos que es detecten anualment a les escoles, així com els mecanismes de detecció. Fa dues setmanes des de Som Com Som alertaven d'almenys deu casos l'any d'assetjament escolar relacionats amb l'homofòbia. Per tot plegat, la consellera pregunta si s'ha mesurat "l'eficàcia del protocol contra el bullying i si se'n fa un seguiment a través dels equips educatius dels centres per millorar-lo".

Els liberals han explicat que les preguntes es fan arribar al Govern després que a la legislatura anterior es demanés al Ministeri d'Educació que fes un protocol específic per lluitar contra el bullying. "És un tema preocupant per la salut mental dels infants i adolescents", han conclòs.

stats