Política 24/06/2016

Es manté el full de ruta d'Andorra per l'Acord d'Associació amb la UE

Tot segueix igual. El resultat del Brexit que suposa la sortida de la Unió Europea no afecta el calendari de les negociacions per l'Acord d'Associació amb Europa, segons ha confirmat el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya.

Ana
1 min
Margallo i Saboya mantenen una trobada a l'ajuntament de la Seu d'Urgell

Andorra la VellaEl ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya ha contactat aquest matí amb el cap de la Divisió per Europa Occidental al Servei Europeu per a l’Acció Exterior i cap negociador adjunt, Claude Maerteen, per valorar la situació del nou escenari que es planteja dins la Unió Europea després del resultat del referèndum del Brexit. Maerteen ha volgut subratllar la continuïtat del mandat de negociació i l’agenda de converses per l’Acord d’Associació amb Europa.

En aquest sentit, el responsable comunitari ha confirmat l'agenda prevista i la reunió pel pròxim 15 de juliol a Brussel·les amb el ministre d’Afers Exteriors. Saboya també mantindrà reunions d’alt nivell amb representants de França i Espanya així com amb els caps de la representació permanent de la presidència sortint del Consell Europeu, Holanda, així com la presidència entrant que ostentarà Eslovàquia al mes de juliol.

Per la seva part, el cap de Govern, Antoni Martí, ha mantingut contacte telefònic amb representants dels grups parlamentaris per valorar la nova situació a Europa i les probables afectacions en el calendari de la negociació per un Acord d’Associació amb Europa. Tant el cap de Govern, com el ministre d’Afers Exteriors, han assenyalat la voluntat de no fer cap manifestació pública sense haver parlat abans amb els diferents parlamentaris.

stats