Política 24/06/2017

Una organització independentista arrenca el rètol fronterer d'Andorra a Os de Civís

Joves de l'agrupació Arran ha arrencat els els senyals fronterers que delimiten Catalunya amb l'estat espanyol, Andorra i França per reivindicar la unitat dels Països Catalans

ARA Andorra
2 min

Andorra la VellaMilitants de l'organització de l'esquerra independentista catalana Arran han arrencat amb radials aquest dissabte a la matinada els senyals fronterers que delimiten Catalunya amb l'estat espanyol, Andorra i França. En el cas d'Andorra, han fet desaparèixer el cartell d'Andorra situat a la CG6, a pocs quilòmetres de la població catalana d'Os de Civís.

Es tracta d'una acció reivindicativa de la unitat dels Països Catalans, emmarcada dins la campanya pel 'sí' al referèndum de l'1 d'octubre, coneguda amb el nom de 'L'organització és la clau de la victòria'. L'actuació l'ha dut a terme una vintena de membres d'Arran aquesta matinada, coincidint amb la diada dels Països Catalans, que se celebra el 24 de juny.

El grup de joves ha fet desaparèixer la part dels indicatius on apareixen els noms d''Espanya', 'Andorra' i 'França'. Un cop tallades totes les plaques, el col·lectiu s'ha desplaçat fins a Salses, on ha fet una posada en escena, i ho han fet públic a través d'un vídeo que han difós per les xarxes socials, on es veu principalment com tallen el rètol d'Andorra situat a la CG6, la carretera que uneix Aixovall (Sant Julià de Lòria) amb Os de Civís.

Segons afirmen des de l’organització independentista, l'acció pretén evidenciar l'esquarterament territorial que pateixen els Països Catalans i posar damunt la taula la necessitat de construir un projecte polític que superi els marcs autonòmics i les fronteres imposades. "Apostem pel referèndum de l'1 d'octubre, perquè entenem que ara mateix és la millor forma d'obrir les portes al col·lapse de l'estat espanyol", ha assenyalat Mar Ampurdanès, portaveu nacional de l'organització, que ha puntualitzat que la seva fita és "construir els Països Catalans lliures, socialistes i feministes".

stats