Política 23/08/2017

Els pagaments i facturació al Govern es podran fer en línia a partir del 2018

El portal de facturació ha d'oferir un servei d'enviament de factures tant als administrats com al Govern i als seus proveïdors

Ana
1 min
El servei de Tràmits del Govern. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl Govern disposarà a partir de l'any vinent d'un portal web de facturació electrònica, que permetrà, d'una banda, que els seus proveïdors l'utilitzin per fer la facturació en línia, i de l'altra, que els administrats hi puguin fer bona part dels pagaments que han de satisfer a l'executiu.

Es tracta d'un nou pas cap a la modernització de l'administració, i el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha anunciat que aquest dimecres s'ha aprovat la licitació del concurs internacional per dur a terme el projecte, que estarà gestionat pel Departament de Sistemes d'Informació. El concurs es durà a terme per procediment obert amb la modalitat de contractació urgent i les ofertes es poden presentar fins al 21 de setembre.

L'objectiu, segons Cinca, és que el nou portal pugui estar operatiu coincidint amb l'inici de l'exercici 2018. El pròxim mes de setembre es preveu modificar, mitjançant decret, el reglament que regula les obligacions de facturació. El portal de facturació ha d'oferir un servei d'enviament de factures tant als administrats com al Govern i als seus proveïdors. Els usuaris podran fer un seguiment de l'estat de la factura i, de la mateixa manera, se simplificarà la tasca de recepció i enregistrament de factures a l'Administració.

D'altra banda, aquest dimecres també s'ha aprovat la licitació de la implementació d'un sistema de gestió de les dades agràries, amb l'objectiu de disposar d'una eina que centralitzi tota la informació de les diferents explotacions agràries, que fins ara s'emmagatzemaven en fitxers separats no connectats entre si. El nou sistema permetrà facilitar els serveis que es presten a aquest sector, com són els d'àmbit veterinari.

stats