Política 05/05/2015

La primera sessió de control girarà entorn l'afer BPA

Els grups parlamentaris entren a tràmit 24 preguntes, 11 d'elles sobre l'afer BPA

Ana
2 min
La subsíndica general, Mònica Bonell, aquest dimarts a la roda de premsa posterior a la Reunió de Presidents./M.B.

Andorra la VellaLa subsíndica general, Mònica Bonell, ha comparegut davant la premsa aquest dimarts després de la Junta de Presidents per informar de tots els temes tractats amb els presidents dels diferents grups parlamentaris. Entre els punts de l'ordre del dia, cal destacar la presentació de les preguntes que seran tractades en la propera sessió del Consell General, que se celebrarà el 14 de maig, i que ascendeixen a 24, de les quals onze són sobre l'afer BPA.

Amb motiu de l'elevada quantitat de preguntes presentades, tretze pel grup liberal i onze pel grup mixt -nou del PS i dues d'SDP-, el síndic general ha demanat que s'acoti el temps d'intervenció i es limiti a quinze minuts per pregunta. Actualment, el reglament especifica que són vuit minuts per pregunta i resposta, més un minut per les repreguntes. Tot i això, Bonell ha assegurat que en la passada legislatura, "alguna pregunta va portar 30 minuts de debat i ara se'ns faria una sessió molt llarga".

Alguns dels grups parlamentaris han demanat que tot i aquesta reducció de temps, les preguntes tinguin el debat necessari perquè quedin ben contestades. En aquest sentit, la subsíndica general ha recordat als consellers que en cas de voler tractar un assumpte concret, "ho poden fer en comissió o també demanant la compareixença d'un ministre, que no estan limitats en temps com les sessions de preguntes".

Per altra banda, i després de la visita que va rebre la setmana passada Andorra de l'ambaixadora dels Emirats Àrabs Units, Hissa Abdulla Ahmed Al-Otaiba, la subsíndica general ha informat de l'interès que va mostrar perquè membres del Parlament visitessin el Principat. El síndic general ha proposat que aquesta visita es produeixi la propera temporada d'hivern per parlar de les relacions econòmiques que pugui haver-hi entre els dos països.

Finalment, cal destacar també entre els punts de l'ordre del dia, la nota informativa que s'ha passat als grups parlamentaris sobre el procediment per a l'aprovació d'una comissió del tipus especial. Mònica Bonell ha explicat que "tot sembla indicar que hi haurà una proposta formal perquè hi hagi aquesta comissió especial i el reglament general no especifica ben bé com s'ha de formalitzar", per tant, aquesta nota informativa proposa que elaborin un reglament intern de funcionament, que els grups d'entrada estableixin quin serà el procediment i com s'organitzaran, la durada que ha de tenir aquesta comissió, i els seus objectius.

stats