Política 07/07/2016

El representant del copríncep francès s'estrena amb "curiositat i interès"

Jean-Pierre Hugues, que substitueix Thierry Lataste, fa aquest dijous la seva primera visita al Principat, per conèixer els representants polítics i l'estructura institucional del país

Ana
2 min
El cap de Govern, Toni Martí, i el nou representant personal del copríncep francès, Jean-Pierre Hugues / M.T. (ANA)

Andorra la VellaEl nou representant personal del copríncep francès, Jean-Pierre Hugues, que substitueix Thierry Lataste, fa aquest dijous la seva primera visita al Principat, per conèixer els representants polítics i l'estructura institucional del país. Hugues va començar la seva ronda de trobades aquest dimecres al vespre reunint-se al Palau Episcopal amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Aquest dijous ha mantingut una trobada amb el cap de Govern, Toni Martí, que li ha traslladat el seu punt de vista sobre com concep les relacions entre Andorra i França. Hugues ha assegurat que inicia aquesta nova responsabilitat amb "curiositat i interès", i ha assenyalat com a reptes més importants les relacions amb la UE i els problemes financers derivats de l'afer BPA, "que han estat abordats i en part solucionats recentment".

Jean-Pierre Hugues ha manifestat que inicia la seva nova responsabilitat amb una "immensa curiositat" pel fet de tenir alhora les funcions de director de gabinet del president i de representant personal del copríncep d'Andorra, una circumstància que troba "molt interessant" pel fet d'haver de combinar una visió general i una visió territorial alhora. Hugues ha afegit que arriba en un moment en què Andorra ha d'afrontar el repte d'Europa i també "un problema financer de grans dimensions", i però ha expressat la seva esperança de ser útil per tal que Andorra pugui assolir totes les fites que s'han iniciat.

En relació a les negociacions per l'acord d'associació amb la Unió Europea, el nou representant del copríncep francès ha assegurat que malgrat el període "una mica difícil que travessa Europa", cal que desenvoqui de la millor manera per a Andorra, i també per a França, Espanya i per al conjunt d'Europa.

Hugues va iniciar la seva ronda de visites aquest dimecres amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, amb una trobada en la qual va quedar palès "el clima de col·laboració institucional entre els coprínceps", tal com van informar des dels serveis del copríncep episcopal. Després de reunir-se amb el cap de Govern aquest dijous, mantindrà una ronda de trobades al Consell General amb el síndic general i els presidents dels grups parlamentaris. La jornada culminarà amb un dinar ofert per les autoritats andorranes.

stats