Política 03/07/2015

Els sindicats mantindran l'enquesta sobre el dret de vot dels residents de forma itinerant

Des del Sitca creuen que si l'enquesta hagués estat sobre un altre tema, no haurien sorgit tants problemes

Ara Andorra
2 min
Els sindicats celebren l'1 de maig a Andorra / M.C.

Andorra la VellaEls sindicats mantenen la seva voluntat de tirar endavant l'enquesta sobre el dret a vot dels residents estrangers. Després de rebre la negativa del Comú d'Andorra per realitzar-la aquest dijous al matí davant de la CASS, el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, ha confirmat la formulació i enviament d'una segona petició al Comú per tal de demanar explicacions i esclarir els fets que van originar la paralització de l'enquesta.

Segons indiquen en un comunicat, la Junta de Govern va decidir dimecres acceptar la consulta a la plaça del Poble i a la Plaça Lídia Armengol, però "no se'ns explica, ni se'ns argumenta, les raons de la decisió unilateral" que, a més, creuen que "condiciona el procés de la campanya de llibertat d'expressió".

Així, Ubach indica que han formulat una petició a la Corporació comunal "més concretada, més referenciada, reivindicant la llibertat i el dret constitucional de tots els ciutadans, sense condicions de lloc, temps, de forma, de motiu i de qui promou o de qui participa".

En relació a la suspensió de la consulta, des dels sindicats han explicat que van intentar conèixer l'estat del permís abans de començar però no van poder contactar amb el responsable del Comú. A més, segons ha assenyalat el portaveu del Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella, Cristian Asensio, "si preguntéssim a la ciutadania si li agrada Andorra a l'hivern, segurament no haguéssim tingut tants problemes".

Tal i com recull el comunicat i com ha explicat Asensio, els representants sindicals continuaran amb la iniciativa "sense tenir un lloc fix", ja sigui anant pels locals o a la via pública, en funció de les possibilitats que contempli la legislació. Mantenen però l'aposta per fer-la davant de la CASS, del Govern i del Comú, perquè creuen que són els llocs on els ciutadans poden disposar de la documentació que els acredita com a residents.

Amb tot, la idea era començar per Andorra la Vella durant els mesos de juliol i agost i després seguir per Escaldes, però si no arriben a un acord amb el Comú de la Capital acudiran a la corporació escaldenca per poder fer l'enquesta a la parròquia.

stats