Política 15/02/2017

El titular de Turisme confirma l'interès dels comuns en el ràfting

Camp ha destacat que el "projecte continua viu" i que ara s'està encara en fase d'estudis

Ana
2 min
Ràfting al riu Valira el dia que es va presentar el projecte / ARXIU ANA

Andorra la VellaDesprés que el Comú de Sant Julià de Lòria hagi pres la decisió de destinar una partida de 800.000 euros al projecte del ràfting en el marc del pressupost per a aquest 2017, sense, d’entrada, la participació de la resta de comuns implicats (Andorra la Vella i Escaldes-Engordany) i el Govern, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha destacat que “el projecte continua viu” i que “l’interès” dels comuns “hi és”. “L’interès, d’entrada, hi és”, ha confirmat.

Camp ha posat en relleu que ara com ara s’està en una segona fase d’estudis en què s’està avaluant, concretament, quina pot ser l’afectació del moviment de terres necessaris a la inundabilitat i que una vegada es tinguin aquests estudis, juntament amb els dels costos, s’haurà de prendre una decisió i, en aquest sentit, ha remarcat que “confia” en que tots els comuns voldran entrar en aquest projecte. A més a més, ha recordat que es tracta d’un tram llarg, d’uns onze quilòmetres, i que això “dona joc” perquè es puguin fer diferents zones d’activitats a les tres parròquies.

Quant al fet que el Comú lauredià hagi decidit impulsar aquesta proposta afirmant que, posteriorment, hi pot haver la col·laboració dels altres comuns i del Govern, el titular de Turisme ha destacat que no hi veuen “cap problema” perquè es faci primer a Sant Julià de Lòria, ja que pot servir com a prova pilot. “No és contradictori” ha remarcat, afegint que li sembla una “bona iniciativa” que la corporació s’hagi decidit a començar el projecte. D’aquesta manera, el ministre es manifestava en el mateix sentit que ho havien fet hores abans els responsables d’Andorra Turisme, afirmant que no es descarta invertir en el projecte lauredià.

Espai multifuncional

D’altra banda, Camp ha destacat que continuen els estudis per veure la viabilitat de l’espai multifuncional, i que inclouen, no només els costos de la construcció i de la gestió sinó l’impacte que pot arribar a tenir aquesta infraestructura, i que un cop es tinguin s’haurà de decidir si es tira endavant o no. En aquest sentit, ha recordat que es tracta d’un “projecte complicat” i que cal recordar que en altres llocs infraestructures d’aquest tipus “no han funcionat”.

stats