Publicitat
Publicitat

La plaça Coprínceps comptarà amb un sistema de terrasses "flexible i adaptable"

La primera fase estarà acabada el mes de juliol i l'objectiu és que a final d'any la plaça s'hagi remodelat del tot

La plaça Coprínceps ja té definida la seva nova imatge. El Comú d'Escaldes-Engordany ha triat ja el projecte de remodelació entre la desena d'opcions que es van presentar al concurs i aquest dimarts al matí l'ha donat a conèixer en una roda de premsa. L'arquitecte guanyador, Miquel Mercè, ha dissenyat un sistema de terrasses que ocuparan tots els laterals de la plaça i que s'adaptaran a les necessitats de cada comerç. Precisament, ha definit el projecte com a "flexible i adaptable". La primera fase de les obres hauria d'estar acabada aquest mes de juliol mentre que tot el projecte es vol que estigui enllestit abans d'acabar l'any.

El Comú d'Escaldes-Engordany ja té definit com vol que sigui la nova plaça Coprínceps, l'espai cridat a esdevenir el centre neuràlgic de la parròquia especialment en l'àmbit de la restauració. En la presentació d'aquest dimarts, Mercè ha detallat que un dels elements amb els quals s'ha volgut jugar és amb "la dicotomia ple-buit", tot aprofitant que la plaça queda tancada per tots els seus costats per edificis.

Un altre dels objectius que es persegueix és trencar la "rigidesa" i la "verticalitat" de les façanes que conformen la plaça, de manera que s'ha ideat un sistema de terrasses "flexible i adaptable" a la realitat de cada establiment. Així doncs, en el cas dels locals de restauració que vulguin tenir una terrassa, l'estructura serà d'una manera, i en els altres locals –hi ha des de comerços fins a una entitat bancària-, el sistema ideat tindrà una continuïtat però sense tapar-los la façana.

Un espai central destinat als espectacles

A banda, el fet que el sistema de terrasses s'ubiqui únicament als laterals permetrà mantenir la plaça com a espai multiús i seguir-hi organitzant activitats culturals al centre. D'aquesta manera, a part de canviar-ne la imatge, es vol potenciar "l'intercanvi entre l'espai públic i el privat".

Per la seva banda, el cònsol menor, Marc Calvet, ha explicat que l'objectiu era que "els comerços o els establiments de restauració no s'apropiessin de l'espai públic sense més, ja que la plaça és pública, en podem fer un ús privat, però fer-lo entre tots".

Pel que fa al calendari, l'objectiu és que una primera fase –la que correspon al costat de la plaça on hi ha l'Hotel Roc Blanc- estigui acabada el mes de juliol, per tal de permetre que s'hi facin les activitats culturals d'estiu. La resta s'anirà fent "intentant generar les mínimes molèsties", per tal que la nova plaça estigui totalment acabada a final d'any.

El Comú, que assumirà íntegrament les obres, ha previst un pressupost de 270.000 euros per a tota la remodelació, tot i que el preu final pot acabar variant. El projecte triat ha estat també el més ben valorat pels propietaris dels establiments de la plaça, que també han pogut dir-hi la seva.

Tots els locals ocupats

Precisament en relació als locals comercials, Calvet ha celebrat que aquest mateix mes tots ja estaran llogats, de manera que possiblement a l'estiu no en quedi cap de tancat.

Pel que fa a la interrelació d'aquest nou espai amb Vivand, el cònsol ha deixat clar que ha de ser un complement, una zona més centrada en la restauració que "doni vida" a l'entorn. Justament per tal de remarcar aquesta relació entre l'eix comercial i la plaça, Mercè ha explicat que s'ha triat "una geometria i una gamma de colors" que "s'integra" amb la imatge de Vivand.