Societat 30/06/2015

Grandvalira comença el compte enrere per a la celebració d'una nova Copa del Món

L'objectiu és repetir l'èxit d'organització en la Copa del Món del 2016 per poder obtenir unes finals el 2019

Ana
3 min
Constitució del comitè d'honor / M.T.

CanilloGrandvalira ha donat el tret de sortida a l'organització de la segona Copa del Món d'esquí alpí femení de la història d'Andorra amb la constitució, aquest dimarts, del comitè d'honor de la prova, encapçalat pel cap de Govern com a president d'honor, el cònsol de Canillo com a president i el president de la FAE com a vicepresident. El director de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, ha indicat que la novetat d'aquesta nova competició és la prova de velocitat, de manera que la Copa del Món es disputarà a la pista Àliga del Tarter. L'objectiu, segons Blanch, és tornar a assolir l'èxit organitzatiu que es va aconseguir el 2012, i reforçar Grandvalira i Andorra en el món de l'esquí alpí, per tal que la FIS concedeixi l'organització, al 2019, d'unes finals de Copa del Món, que és el gran repte que busca el món de l'esquí andorrà. Amb l'experiència adquirida el 2012, Blanch confia que la prova del 2016 tindrà una difusió més important a nivell internacional i la capacitat d'atreure més públic del país.

El cap de Govern, Toni Martí, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, el president de la Federació Andorrana d'Esquí, Albert Coma, i el director de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, han protagonitzat la constitució del comitè d'honor de la Copa del Món d'esquí alpí femení que se celebrarà al Tarter el 27 i 28 de febrer de l'any vinent. Es tracta de la segona vegada en la història que Andorra acollirà un campionat d'aquest nivell, després de la prova del 2012, i l'objectiu és tornar a assolir un èxit organitzatiu per tal que la FIS triï Andorra per acollir, el 2019, per primera vegada, unes finals de Copa del Món.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha volgut destacar la feina que s'ha fet per poder "recollir els fruits" i el fet que darrera d'aquestes competicions hi ha "equips molt motivats i amb moltes hores de feina". Mandicó ha assegurat que ara el repte és aconseguir unes finals de Copa del Món, i ha agraït la implicació del Govern en el projecte, perquè "som el país dels Pirineus però ens hauríem de convertir en el país de la neu". De la mateixa manera s'ha expressat el president de la FAE, Albert Coma, que ha afegit que l'objectiu de la Federació és poder tenir una Copa del Món cada tres anys. Tant Coma com Conrad Blanch consideren que Grandvalira està ben posicionada entre les tres candidatures que opten a les finals del 2019, i Coma ha afegit que "si fem les coses bé la tindrem, ja sigui el 2019 o el 2021".

De la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, s'ha posat a disposició de l'organització per poder assolir el repte d'aconseguir unes finals de Copa del Món. Martí considera que el país s'ho mereix, tenint en compte que pot ajudar "en aquests moments difícils a treure el cap de l'aigua". El cap de Govern, que no ha deixat passar l'ocasió d'animar Mandicó a optar a la reelecció com a cònsol de Canillo, i també ha agraït la presència dels cònsols d'Encamp i de la Massana ja que considera que en l'àmbit de l'esquí cal "sumar més enllà de les valls a favor d'Andorra". A més, durant el seu parlament també ha parlat del concepte d'equitat i de la necessitat d'invertir de forma equilibrada a totes les parròquies, citant el suport que el Govern dóna a altres esdeveniments esportius com l'Andorra Ultra Trail o els Mundials de BTT.

Finalment, Conrad Blanch ha avançat alguns detalls de la celebració de la Copa del Món, que tindrà lloc a la pista Àliga del Tarter amb un supergegant al nou traçat que es disputarà dissabte, i una prova supercombinada el diumenge, amb un supergegant i un eslàlom al traçat nou i antic respectivament. Les grans diferències respecte a les proves de Copa d'Europa que ja ha acollit aquesta pista seran les grades que s'instal·laran a l'arribada per acollir el públic, la pantalla panoràmica i la infraestructura televisiva per poder retransmetre en directe, amb les mesures de seguretat que això comporta.

El director de Grandvalira-Ensisa també ha indicat que, gràcies a l'experiència adquirida el 2012 –la major part de l'equip organitzador serà el mateix– es busca que la prova tingui molta més difusió i, com a mínim, un retorn mediàtic equivalent. A més, es posaran en marxa diverses iniciatives per aconseguir més públic i més repercussió a les xarxes socials per atreure el públic més jove.

stats