Societat 13/03/2015

Illa Carlemany vol que els productors artesans tinguin un espai periòdicament al centre comercial

Aquest cap de setmana se celebra la Mostra de productes artesans, amb vuit productors d'arreu d'Andorra

Ana
2 min
Mostra de productes artesans a l'Illa Carlemany / J.D.

Escaldes-EngordanyAquest divendres s'ha celebrat la Mostra de productes artesans al centre comercial Illa Carlemany d'Escaldes-Engordany, un aparador per a vuit productors de l'agricultura i la ramaderia andorranes. El departament d'Agricultura i Ramaderia del ministeri d'Economia i Territori hi ha participat com a patrocinador, i el seu cap, el ministre Jordi Alcobé, ha destacat el producte "autèntic i autòcton" que s'hi ofereix i l'oportunitat pel consumidor turista per "conèixer l'Andorra més autèntica, la que tenim avui en dia". Els comerciants que han muntat les seves paradetes a la plaça central del centre comercial han agraït la invitació i felicitat per la proposta el ministeri i el centre comercial, que els ha convidat a repetir periòdicament l'experiència.

El gerent d'Illa Carlemany, Pablo Vivancos, ha assegurat que "volem continuar sent la plaça pública d'Andorra en general i que els productors agrícoles i ramaders tinguin l'Illa com un referent per presentar el seu producte". Precisament, en aquest sentit, ha llançat el repte als productors per fer seu l'espai un cop al mes -un diumenge- i així poder presentar el producte al públic turista i també als residents que s'acosten al centre comercial.

Les trumfes, donges i bringueres, o els ous ecològics, no són precisament els productes amb els quals s'associa habitualment aquest centre d'Escaldes-Engordany. Aquest divendres, però, han acaparat tot el protagonisme i, des de l'obertura, els curiosos s'han animat a adquirir bulls típics, pa de fetge, mel, vi, o llegums ecològiques fetes a Andorra.

Una d'aquestes comerciants és la Carme Santacreu, dels Escaubells, que va obrir l'any 1983 a la Comella. Agraeix que el Govern "ens estigui ajudant una mica perquè és un punt molt turístic i és interessant que la gent conegui el país també per la seva gastronomia". En la mateixa línia, Àurea Ponsa, de Can Sona, ha celebrat la proposta amb la seva parada de producció ecològica, perquè "a Andorra no n'hi havia". A Ponsa li ha semblat, a més, un escenari molt adient: "és un ambient diferent del de la Fira i això ens ajuda a donar llum pública".

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, per la seva banda, ha felicitat els productors perquè, després de la carn d'Andorra -el primer producte pel qual es va apostar en aquest sentit- "ara hi ha un assortiment nou, de petits productors i amb productes d'Andorra: el vi, la mel, la confitura, la cervesa, els embotits, les trumfes, són exemples que a Andorra hi ha producte autòcton i d'identitat andorrana, hem de fer que el turista conegui aquest producte perquè s'emporti un record d'Andorra amb forma de producte que es pugui menjar". El ministre ha assegurat que el Govern continuarà amb "les ajudes indirectes a productors per poder ajudar amb serveis que sovint no són propis, com temes d'imatge, de comunicació, d'empaquetatge, de difusió, de comptabilitat, de fiscalitat, serveis que els han d'ajudar a desenvolupar-se als petits comerciants i productors".

stats