Societat 19/11/2016

Inaugurada la Trobada de Microproductors de Vi amb vocació "d'internacionalitzar" l'esdeveniment

Exposen 61 cellers d’arreu del món

Ana
2 min
Les autoritats tallen la cinta per inaugurar la Trobada de Microproductors de Vi

Sant Julià de LòriaEl mercat de vi creix al món: mou 28.000 milions d'euros, un 6% més que l'any passat, amb una producció de 10.000 milions de litres, i Andorra hi vol deixar la seva petjada donant a conèixer les seves vinyes i el seu producte d'alçada amb un aparador de luxe a Sant Julià de Lòria: la Trobada de Microproductors de Vi, que aquest cap de setmana celebra la quarta edició. "Enguany hi ha més cellers que l'any passat: han vingut d'Espanya, França, Hongria, tenim maridatges amb vins de Xile o d'Austràlia, anem agafant un caire internacional", ha explicat aquest dissabte el cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, qui ha apuntat que l'objectiu de la Trobada, per a futures edicions, és "internacionalitzar-se".

Només han faltat dos consellers del Comú a la inauguració celebrada aquest dissabte a la tarda a la nova zona d'exposició del Prat Nou. "Assistim a un renaixement del vi i a la requalificació d'una terra que podem dir que fa 20 anys que produeix, des que el conseller Joan Visa va reprendre la producció al país", ha recordat Vila, durant el discurs que ha donat el tret de sortida a l'esdeveniment.

Vila ha tingut paraules d'agraïment per a Visa, malgrat l'absència del conseller i productor de vi per considerar que la Trobada anual suposa una despesa "excessiva" per al Comú. "Els suggeriments del senyor Visa s'han de tenir sempre en compte, perquè en sap molt, perquè és una autoritat dintre del món del vi a Andorra, i per tant, s'ha d'escoltar. Hem de buscar la fórmula perquè les seves recomanacions es puguin portar a terme, en la mesura del possible, per a properes edicions", ha dit el cònsol major.

Joan Albert Farré, gerent de la bodega Borda Sabaté i conseller del Comú, ha destacat que aquesta quarta edició "fa que es consolidi l'esdeveniment com a aparador dels vins que es fan aquí a Andorra, i tot això ha de revertir com un dels atractius del país, per vendre la nostra cultura al país i al món sencer".

Com a expositor de la Trobada, Farré espera que l'esdeveniment serveixi "perquè els expositors puguem presentar els nostres vins tant a particulars com a propietaris de comerços i restaurants". "L'avantatge d'Andorra és que en alçada tenim una maduració més lenta del raïm i això permet que es vagin absorbint paulatinament les particularitats de la vinya, i fer vins amb més acidesa i més frescos, i això en un context de canvi climàtic, on cada cop els vins són més càlids i pesats, és una avantatge per aquelles persones que prefereixen la frescor varietal, que és el que tenen els vins d'alçada com el d'Andorra", ha dit.

Una altra expositora, Susana, de Viñedos Ruiz Jiménez, de la Rioja, espera que la Trobada els serveixi, "d'una banda, per conèixer els vins que es fan a Andorra, i de l'altra per vendre les 30 ampolles -totes les que han dut a l'esdeveniment- i per fer molts contactes". Aquest petit celler de la Rioja omple menys de 5.000 ampolles l'any sumant les quatre varietats que produeix, en una extensió de 40 hectàrees, gran part d'elles dedicades a la compensació ecològica.

Expositors de la Trobada de Microproductors de Vi de Sant Julià
stats