Societat 22/03/2017

La Massana engega el projecte de suport a la integració laboral dels joves

L’acció es tira endavant amb una aportació de 5.000 euros de Carisma i amb la col·laboració de la Creu Roja, que assumeix el 33% del cost dels cursos

ARA Andorra
2 min
El projecte s'ha presentat al Punt 400 de la parròquia / COMÚ DE LA MASSANA

Andorra la VellaEl Comú de la Massana i Carisma posen en marxa una nova edició del projecte de suport a la integració laboral dels joves de 16 a 30 anys, segons informa el Comú. “L’objectiu és donar-los eines i guiar-los a l’inici de la seva vida laboral”, explica la consellera d’Educació, Joventut i Esports, Natàlia Cusnir.

“Aquest projecte encaixa dins el nostre objecte social, centrat especialment en donar opcions als joves i discapacitats”, afirma Elena Leach, presidenta de Carisma, l’entitat promotora del projecte, que hi destina un pressupost de 5.000 euros.

Tots els joves del país amb situació de risc social i que no puguin assumir el cost dels cursos tindran el cost subvencionat al 100%. Els sol·licitants hauran de venir derivats dels departaments de serveis socials dels diferents comuns.

D’altra banda, tots els joves de la Massana podran accedir a les formacions pagant el 50% de la formació. D’aquesta manera la parròquia comptarà amb un planter de joves formats en temes de lleure i muntanya.

En total s’ofereixen una quinzena de formacions relacionades amb els primers socors, monitors de lleure i tècnics de disciplines de natura (acompanyat de passejades a cavall, circuits d’aventura amb cordes, monitors d’esquí i de surf, muntanyisme, escalada en rocòdrom).

Els cursos formen part de les formacions reglades de l’EFPEM i la Creu Roja, que col·labora amb el projecte assumint el 33% de les formacions de PSE1 i 2 i socorrisme aquàtic. Quim Fenoll, cap de l’Àrea de Socorrisme i Formació de la Creu Roja, ha valorat molt positivament que per accedir a la plaça de monitor d’esports d’estiu de la Massana sigui imprescindible disposar del títol de primers auxilis, ja que dona majors garanties als pares.

Tal com ha afirmat la consellera Natàlia Cusnir, “l’única condició que posem per poder gaudir de les subvencions, ja siguin al 50 o al 100% és que el jove es comprometi a acabar al curs, ja que darrere el projecte hi hem destinat uns recursos importants”.

Pel que fa al procediment, les sol·licituds es poden realitzar al departament de Joventut de la Massana o al Punt 400. El jove ha d’indicar la formació que vol realitzar i si pot assumir el cost del 50 % o no. Si és que no, el cost total serà assumit pel Comú de la Massana, tot i que abans haurà d’omplir una sol·licitud perquè pugui ser valorada per serveis socials. Un cop aprovada, ja es podrà tancar la inscripció.

Recordem que es tracta de la segona edició d’aquest programa d’integració laboral. El primer es va portar a terme entre el 2012 i el 2014 amb una gran acceptació, ja que s’hi van inscriure una seixantena de joves.

stats