Societat 22/05/2016

El MoraBanc perd enfront del València i clou la temporada en catorzena posició (81-67)

L'aportació de la banqueta valenciana, que ha sumat 58 dels 81 punts, ha estat el factor determinant en un partit en què el conjunt andorrà ha plantat cara malgrat no jugar-se res

Efe
València Basket -MoraBanc Andorra

ValènciaLes victòries del Barcelona i del Reial Madrid han impedit a l'equip de Pedro Martínez escalar més posicions i finalment acabarà la fase regular en tercer lloc, per la qual cosa s'enfrontarà en quarts de final a l'Unicaja amb avantatge en el factor pista.

Després d'una arrencada igualada, la sortida a la pista de Vladimir Lucic i de Romain Sato ha donat un fort impuls als locals per arribar al descans amb el xoc controlat.

En la segona part el retorn de tots dos juntament amb l'entrada d'Antoine Diot i Jordi Trias, ha permès a l'equip valencià recuperar la iniciativa i tenir un plàcid final. A més, en tots dos casos, la presència de Bojan Dubljevic, que també ha començat en la banqueta, ha permès als locals neutralitzar a Shermadini.

El MoraBanc ha dominat el primer quart amb solvència, encara que la falta d'encert dels locals per finalitzar els seus atacs també ha ajudat. D'aquesta manera, el conjunt entrenat per Joan Peñarroya ha aconseguit que el València centrés la seva atenció defensiva en Shermadini per després atacar amb l'incisiu Bogdanovic, que ha estat capaç d'anotar des de totes les distàncies (9-16, m.8). L'entrada a pista de Lucic com a 'quatre' ha canviat el joc del València. El serbi, al costat de Sato, ha aportat duresa i activitat en defensa però també en atac oferint noves opcions.

Amb Diot als comandaments, el València s'ha fet amb la iniciativa del joc i ha donat la volta al marcador (27-22, m.16). El MoraBanc ha tractat de refer-se abans del descans recomponent el seu quintet però el València ha estat capaç de mantenir el control i ha arribat al descans amb un còmode 38-32.

El que no ha pogut fer en els últims minuts de la primera part, amb prou feines li ha costat a l'Andorra uns segons en la represa. Dos triples seguits de Betinho Gomes han sostingut un parcial inicial de 0-8 que ha tornat a posar als visitants per davant i ha posat novament a prova la duresa mental dels locals.

El xoc s'ha mantingut igualat durant uns minuts però ha tornat a inclinar-se del costat local gràcies, en gran part, a les rotacions. Com havia passat en la primera meitat, l'entrada de Diot, Lucic i Sato ha fet del València un equip més dur en defensa i amb més encert en atac però aquesta vegada se'ls ha unit Trias, que no havia jugat en la primera part.

En els últims minuts la batalla la iniciativa ha seguit sent dels locals, que han tancat un triomf que ha resultat més còmode en el marcador que no pas en la pista.

81.- València Basket (11+27+21+22): Vives (6), Rafa Martínez (10), Sant Emeterio (4), Shurna (3), Hamilton (-) -cinc titular- Stefansson (-), Trias (8), Diot (11), Lucic (11), Dubljevic (15) i Sato (13).

67.- MoraBanc Andorra (16+16+21+14): Schreiner (4), Stojanovskic (2), Gomes (13), Bogdanovic (14), Shermadini (12) -cinc titular- Pi (-), Jones (13), Holt (5), Navarro (4), Niang (-) i Schneider (-).