Societat 02/05/2016

Reviu l'aperitiu i aprèn a fer còctels

La sisena edició del Reviu l'aperitiu comptarà amb una classe magistral de còctels a càrrec del 'barman' Javier de las Muela

Ana
2 min
Presentació del 6è Reviu d'aperitiu / M.T. (ANA)

Sant Julià de LòriaUn total de 24 establiments de Sant Julià de Lòria han iniciat la sisena edició del Reviu l'aperitiu, una iniciativa per dinamitzar els bars i restaurants de la parròquia incentivant el costum de fer el vermut a través de diverses activitats. El plat fort d'aquesta nova edició serà la classe magistral que impartirà Javier de las Muelas, un referent del món dels còctels i propietari del Dry Martini de Barcelona. Enguany, són 24 els establiments que participen en la iniciativa, i el Comú espera atreure entre 700 i 800 persones al llarg de tot el mes de maig, tal com ha indicat la consellera de Turisme, Meritxell Teruel.

Durant tot el mes de maig, 24 bars i restaurants de Sant Julià de Lòria participen en la sisena edició del Reviu l'aperitiu, oferint un vermut i una tapa per 3 euros. A més, les persones que participin en la iniciativa entraran en el sorteig de tres caps de setmana a Sant Antoni de Calonge (Costa Brava) i durant els caps de setmana podran gaudir d'activitats diverses, organitzades pel Comú de Sant Julià.

D'entre les activitats programades, destaca la festa del proper diumenge 8 de maig, entre les 11.30 i les 14.30 hores, durant la qual els restaurants cuinaran les seves tapes a la plaça Germandat, que també comptarà amb diverses activitats infantils. Però el plat fort serà la classe magistral de còctels que oferirà, de manera gratuïta a tots els restauradors del país, el mediàtic 'barman' Javier de las Muelas, propietari de l'establiment Dry Martini de Barcelona. La cita serà el dilluns 23 de maig a la tarda al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. El Reviu l'aperitiu també coincidirà, el proper 14 de maig, amb la celebració del Campionat d'Andorra de ciclisme infantil, amb el Dia internacional dels museus que tindrà lloc el 21 i 22 de maig, i amb obres de teatre com la del 22 de maig amb 'Ahora me toca a mí' de Justo Molinero, i 'E.R.' de la Companyia Carbassó el proper 28 de maig.

La consellera de Turisme, Meritxell Teruel, confia que amb la iniciativa puguin atreure entre 700 i 800 persones, ja que el Reviu l'aperitiu "és la una activitat molt arrelada després de sis temporades". Enguany hi haurà 24 establiments adherits, 3 dels quals participen per primera vegada (un de nova creació i dos de les grans superfícies). L'objectiu és "atreure gent a la parròquia i dinamitzar els restaurants", i enguany, a més, s'ha volgut organitzar, amb la col·laboració de l'empresa Bacardi-Martini Andorra- una activitat de formació per als restauradors. El desig és que la classe magistral de Javier de las Muelas pugui omplir la capacitat màxima de la sala, que és de 160 persones.

stats