Publicitat
Publicitat

Tres anys per canviar les voravies, amb permís del pressupost

Seguint els treballs de renovació de les voravies de la parròquia que es van iniciar el 2013, el Comú d'Escaldes-Engordany ha comunicat l’inici de les obres a l’avinguda Copríncep de Gaulle i al carrer de la Parròquia

La renovació del panot de les voravies de la parròquia d'Escaldes-Engordany és una reclamació feta reiteradament pels veïns, sobretot a les proximitats dels centres escolars, i en concret de l’Escola Francesa de la Peletera. Les obres preveuen en alguns indrets on sigui possible l’ampliació de les voreres, i en particular a l’avinguda Copríncep de Gaulle. En aquest cas, el cònsol menor ha assenyalat la possibilitat que amb l’ampliació de les voravies es puguin afectar algunes places d’aparcament. El Comú preveu que aquests treballs a la Peletera i De Gaulle estiguin enllestides en el termini màxim de quatre setmanes.

El Comú destina per la renovació de les voravies una partida de 200.000 euros anuals i s’afegeix als treballs fets en altres indrets com a l’avinguda de les Escoles, l’avinguda del Pessebre, al carrer dels Escalls, carrer de la Unió i a les urbanitzacions com Engolasters i Can Diumenge.

A banda, al Passeig del Riu, en el tram comprès entre l’avinguda de les Escoles i el Pont d’Engordany, se segueixen els treballs d’embelliment floral de tot el passeig del riu, consistents a cobrir la totalitat dels murs laterals de ciment de la vora del riu. En total es farà la instal·lació de 400 jardineres amb un cost de 40.000 euros.

Nuclis i urbanitzacions amb un sol carrer d'entrada i sortida
Per altra banda, el Comú està elaborant l’estudi per a plantejar una sortida del carrer de Sant Jaume, que només compta amb una via d’entrada i sortida. Una situació semblant es troba a Can Diumenge, on ha explicat que “se’ns crea un nus en aquesta zona residencial”. Aquest estudi i la possibilitat de trobar una solució en aquests espais residencials es preveurien en un pla especial. De fet, sobre el Pla d’Ordenació i Urbanisme (POUP) Calvet ha explicitat l’interès perquè es redueixi l’edificabilitat i “obtenir més espai en planta baixa”. En aquest sentit, la voluntat del Comú és fer un canvi de la volumetria per plantejar “espais per tenir més oxigen”.