Societat 06/06/2016

Els xefs andorrans espremen la creativitat amb el llegum com a punt de partida

Medi Ambient edita un llibre de receptes amb aquest ingredient combinant-lo amb productes del país

Ana
1 min
La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i la directora de Màrqueting, Comunicació i Qualitat de MoraBanc, Mireia Maestre / C.G.

Andorra la VellaL'Organització Mundial de la Salut celebra aquest 2016 l'any internacional dels llegums i, aprofitant l'efemèride, el departament de Medi Ambient del Govern, amb la col·laboració de MoraBanc, ha editat un llibre de receptes amb el llegum i els productes autòctons com a protagonistes. Té una tirada de 1.000 exemplars, que es distribuiran entre productors, restauradors i botigues del sector.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha explicat que l'objectiu d'aquest llibret és potenciar els llegums, un producte "ric en nutrients, econòmic, que pot ajudar a lluitar contra la malnutrició". A més, contribueix "a una agricultura sostenible" pel fet que "millora la fertilitat del sòl on es cultiva".

Per fer més atractiu el llibre de receptes, tenint en compte que, tal com ha reconegut la ministra, la tendència a Andorra és la mateixa que l'europea, és a dir, "no se'n mengen massa", s'han combinat els llegums amb productes que ofereix Andorra, alguns d'ells molt en auge. Per exemple, les confitures, l'ou, la mel, la cervesa, la vedella, el xarop de pinya d'avet o la ratassia. Les propostes de receptes han anat a càrrec de xefs reconeguts al país, com Christian Zanchetta, Carles Flinch, Miquel Canturri o Ramon Sasplugas. El resultat, "una dotzena de receptes engrescadores" per potenciar el llegum dins la nostra dieta.

Per la seva part, la directora de Màrqueting, Comunicació i Qualitat de MoraBanc, Mireia Maestre, ha destacat la llarga col·laboració entre les dues parts des de fa anys, i que "s'emmarquen dins el compromís de sostenibilitat" del banc. "L'alimentació, el medi ambient i la salut són eixos principals per a nosaltres", ha assegurat Maestre, i la publicació permet "donar visibilitat a aquest ingredient de la nostra alimentació que és tan important".

stats