Publicitat
Publicitat

La 12a edició de l'Aula Magna aplega 34 participants

En l’acte de clausura del curs, Conxita Marsol anuncia la voluntat d’implicar la gent gran en el procés de transformar Andorra la Vella en una ciutat accessible que pacifiqui la convivència entre els vehicles i els vianants

La sala d’actes del Centre Cultural la Llacuna ha acollit aquest dijous l’acte de clausura del curs 2016-2017 de l’Aula Magna, un projecte educatiu conjunt del comú d’Andorra la Vella i la Universitat d’Andorra adreçat a la gent gran. En aquesta dotzena edició, que ha portat per títol ‘Viure, reviure i conviure’, hi han pres part 34 participants i s’han programat diverss conferències.

La conferència de clausura 'Quan la vida esdevé una història per ser narrada' l’ha ofert Anna Bonafont, doctora en Antropologia, màster en Envelliment i psicologia de l’envelliment, col·laboradora de l’UdA i coordinadora del màster d’Atenció centrada en la persona de la Facultat de Ciències de la Salut i Benestar de la Universitat de Vic.

L’acte de clausura ha estat presidit pel rector de l’UdA, Miquel Nicolau, i per la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que ha expressat la voluntat de la corporació que dirigeix de donar un impuls al segell ‘Ciutat amiga de la gent gran’ que posseeix Andorra la Vella des del 2013. En aquest sentit, ha anunciat que al març la ciutat va entrar a formar part de la Xarxa francòfona de ciutats amigues de la gent gran, d’on el comú pot agafar idees per incentivar la qualitat de vida de les persones grans de la parròquia, més enllà de l’ampli ventall d’activitats que ja s'ofereixen.

D'altra banda, Marsol ha comentat que, des que es va posar en marxa la campanya de sensibilització perquè els comerços s’adaptin i siguin més propers a la gent gran, ja s’hi han adherit quinze establiments. A més, ha posat èmfasi en la voluntat de la corporació d’implicar la gent gran en el procés de transformació a llarg termini que vol impulsar Andorra la Vella per convertir-se en una ciutat d’accessibilitat universal que pacifiqui la circulació i fomenti la convivència amigable del trànsit i els vianants.

L’acte d’avui ha premiat els participants de l’Aula Magna, amb el lliurament de diplomes corresponent per part de la cònsol major, la consellera de Social, Ester Vilarrubla, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau. A més, s’han premiat tres estudiants que porten deu anys participant a l’Aula Magna.