Publicitat
Publicitat

Les obres imprevistes de millora de la piscina dels Serradells tindran un sobrecost de 200.000 euros

Aquests treballs suposaran un sobrecost del 20% respecte al pressupost total establert inicialment.

El Comú d'Andorra la Vella haurà de destinar 200.000 euros més per fer front als treballs no previstos, en relació a la realització dels treballs de reforç estructural i adequació arquitectònica al Centre Esportiu dels Serradells. Així ho ha comunicat aquest dijous al matí durant el Consell de Comú el conseller d'Esports i Joventut, Marc Pons. Aquests treballs imprevistos, que han estat adjudicats al mateix grup que actualment s'encarrega de les obres de reforma estructural dels Serradells, l'empresa LOCUB, SA, suposaran un sobrecost del 20% respecte al pressupost total d'1.226.000 establert inicialment. El conseller d'Esports i Joventut ha assegurat que després d'analitzar totes les opcions possibles, "hem descartat l'opció de fer aquests treballs amb fusta o formigó i ens hem decantat per l'acer, ja que és un material que ofereix una major durabilitat i un menor cost en manteniment".

En relació amb el corc localitzat en una de les bigues exteriors de la piscina, el conseller d'Esports i Joventut ha recalcat que "la despesa per fer el mostreig de totes les bigues representava el mateix cost que reparar-les" i ha afegit que "aquest sobrecost del 20% està dins del marge que ens marca la llei". Pel que fa a algunes accions més petites programades per a aquest any, Marc Pons ha explicat que "es faran en l'execució del pressupost de l'any vinent" i ha afegit que "el que es prioritza és la seguretat de tots els usuaris".

Per la seva banda, el conseller de la minoria, Josep Vila, s'ha mostrat sorprès per aquesta situació i ha afirmat que no entén com "no s'ha identificat abans aquest problema amb tots els informes previs que es van fer a principi de mandat".

Adjudicada la construcció del canvi d'alineacions del carrer Mossèn Lluís Pujol i l'adequació de l'aparcament de les Escoles

Aquest dijous al matí, el Consell del Comú d'Andorra la Vella ha aprovat la proposta d'adjudicació del concurs nacional relatiu als treballs de construcció del canvi d'alineacions del carrer Mossèn Lluís Pujol i l'adequació de l'aparcament de les Escoles. El projecte, adjudicat a l'empresa CEACSA, compta amb un pressupost total de gairebé 270.000 euros i fixa un termini d'execució de set setmanes. A més, dins d'aquest pressupost global ja s'inclouen els 50.000 euros que suposaran les tasques d'asfaltatge posterior. Pel que fa a l'adequació de l'aparcament de les Escoles, el cònsol major, Jordi Minguillón ha comentat que "quedarà completament remodelat amb voreres per una banda i per l'altra" i ha afegit que "les obres no s'han iniciat abans perquè no eren viables durant la temporada escolar".