Societat 20/12/2016

'Andorra a Taula' planteja esdevenir una marca de promoció gastronòmica del país

El sector de la gastronomia planteja reforçar l'atractiu gastronòmic del país com a reclam en el mercat català

Sergi Franch
2 min
Manel Ara i Esther Vila, de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA)

Andorra la VellaLa Unió Hotelera d’Andorra proposa un salt qualitatiu per a la iniciativa 'Andorra a Taula' i vol convertir-la en marca, preparada per a l’assalt del mercat català. Vistos els resultats de l’acord del patrocini amb Estrella Damm, 'Andorra a Taula' planteja de cara a les properes edicions arribar al turisme gastronòmic amb dades a la mà. I ho fa en haver arribat a més de 7.000 menús servits en la darrera edició i amb la certesa que la gastronomia és la segona motivació de visita al país.

L'acord amb la coneguda marca de cerveses catalana i la seva APP, segons el president de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Manel Ara, permetrà "entrar en un circuit amb jornades gastronòmiques d’arreu, i posar al mapa la gastronomia andorrana", i de pas crear un valor afegit al país.

Manel Ara ha valorat la inversió i la confiança dipositada per Damm en la promoció de la gastronomia del país i en el retorn que la proposta d’'Andorra a Taula' ha donat al sector de la restauració, i és que la iniciativa “ha multiplicat en molt la inversió feta”. Són 7.436 menús assolits amb una inversió d'una mica més de 15.000 euros.

Acompanyat d’aquest impuls com a marca ‘Andorra a Taula’, la Unió Hotelera d’Andorra plantejarà al Govern i Andorra Turisme un pla de negoci amb un seguit d’accions per ajudar el sector hoteler del país. L’objectiu del pla és assessorar i coordinar les accions sobre etiquetatge a què obliga la nova llei del Ministeri de Sanitat sobre informació sanitària, però també per donar un impuls afegit a la promoció del turisme al país.

La Unió Hotelera d'Andorra ja compta amb una primera estimació sobre l'ocupació hotelera en el transcurs de les festes de Nadal. L'ocupació se situaria -sobretot per Cap d'Any i els primers dia de l'any- en un ple absolut, segons les dades que donen l'anticipació de les reserves. Malgrat això, el sector es troba molt atent a l'estat de la neu i el possible impacte de les condicions per als esquiadors.

stats