Societat 19/03/2015

Les xarxes socials s'omplen de missatges en defensa de la imatge d'Andorra

Hashtags com #AndorraHonestPeople o #AndorraEsMasQueBancos i imatges de perfil amb la bandera del Principat protagonitzen molts dels comptes andorrans a les xarxes socials

G.ll.t.
2 min
Una de les imatges més repetides a les xarxes socials

Andorra la VellaA mesura que s'han anat succeint els esdeveniments al voltant de la intervenció de Banca Privada d'Andorra (BPA) s'han multiplicat els missatges negatius al voltant del Principat. Per tal de contrarestar-los i mirar de defensar la imatge del país, les xarxes socials han començat a bullir de missatges i iniciatives. A més, alguns opinadors, tant andorrans com estrangers, també han volgut aprofitar els seus espais als mitjans de comunicació per fer una defensa del Principat.

Sota el paraigües de hashtags com #AndorraHonestPeople (Andorra gent honesta), o #AndorraEsMasQueBancos, nombrosos usuaris de les xarxes socials, especialment de Twitter i de Facebook, han volgut llançar missatges de defensa del país, per tal de contrarestar la mala imatge que està rebent com a conseqüència de l'afer BPA.

Fins i tot, algunes personalitats força conegudes a Espanya, com ara el publicista i presentador de televisió Risto Mejide, també han volgut mostrar el seu suport i la seva admiració per Andorra. De fet, el mateix Mejide va ser l'impulsor del hashtag #AndorraEsMasQueBancos, que juntament amb #AndorraHonestPeople, creat en aquest cas des del mateix Principat, ha estat un dels que ha tingut més èxit.

Molts usuaris, a més, també han utilitzat les xarxes socials per criticar la mala imatge que creuen que han donat alguns mitjans de comunicació estrangers a través de programes, entrevistes i debats realitzats recentment, en què l'afer BPA i Andorra han estat els protagonistes.

Més enllà de les xarxes socials, alguns opinadors, tant del país com de fora, han volgut aprofitar els seus espais d'expressió als mitjans de comunicació per tal de fer una defensa del país. Entre d'altres, ho han fet Albert Villaró o Guillem Casal a través d'articles a l'Ara.ad. El país també ha rebut el suport d'opinadors catalans, com ara Vicenç Villatoro, a través del diari Ara, o d'Ernest Folch, amb l'article "Jo soc andorrà" a El Periódico de Catalunya. El diari digital català El Singular Digital, per la seva banda, també ha decidit dedicar una editorial a la defensa d'Andorra.

Una altra de les iniciatives que també s'ha posat en marxa aquests darrers dies entre molts andorrans i alguns residents ha estat la de posar-se la bandera andorrana com a imatge de perfil a les xarxes socials així com en programes de missatgeria instantània com ara WhatsApp. Alguns usuaris també han optat per posar-se la imatge que acompanya el mateix hashtag

#AndorraHonestPeople, en què unes mans amb els colors de la bandera andorrana encerclen les tres paraules fent una forma de cor.

stats