Albert Ruiz i Elena Aranda s'enduen el 23è Miquel Martí i Pol

'Inventari d'un any de traspàs' i 'Sota un cel prematur' han estat els títols premiats

L'àrea de Lectura Pública i Biblioteques del ministeri de Cultura ha decidit, amb motiu de les mesures de prevenció per la Covid-19, fer públic el veredicte dels guanyadors de la 23a edició del Concurs Miquel Martí i Pol de poesia.

En la categoria recull, el jurat conformat per Bruna Generoso, Marta Jordan i Meritxell Isern ha seleccionat com a guanyador 'ex aequo' 'Inventari d'un any de traspàs' d'Albert Ruiz Feijóo, per la intensitat metafòrica dels dotze poemes que transmeten amb destresa poètica incerteses de quotidianitat. La segona obra premiada és 'Sota un cel prematur' d'Elena Aranda, per la delicadesa de les metàfores que embolcallen de senzillesa la complexitat poètica per parlar de l'amor i la tristesa per un sentiment de llunyania.

Els dos guanyadors es repartiran el primer premi, que està dotat amb 1.200 euros i dos lots de llibres. Els accèssits estan premiats amb un lot de llibres. En aquesta mateixa categoria, el jurat ha concedit un accèssit a l'obra 'Els cims que et miren', de Meritxell Cornella Planells, per la musicalitat i la singularitat mètrica en algunes composicions.

Pel que fa a la categoria poema s'ha decidit que la guanyadora sigui Josefina Porras gràcies a la seva obra 'Outlet'. L'autora, que s'ha endut un premi de 300 euros, ha estat guardonada per l'originalitat i la força de les metàfores que situen el jo poètic com un estoc entre llums de neó. En aquesta mateixa categoria, el jurat ha concedit un accèssit a l'obra 'Ets fràgil', d'Elena Aranda, pel xiuxiueig delicat del ritme i la sonoritat per descriure amb un llenguatge proper la tendresa del desig.