L’Altalroc exposarà les obres de Martín Blanco i Philippe Shangti candidates a la 58a Biennal d’art de Venècia

Com l'any passat, s’oferirà al públic andorrà la possibilitat de conèixer ambdós projectes abans de revelar quin serà el que representarà Andorra

La sala Artalroc acollirà, del dijous 27 de setembre fins al diumenge 14 d’octubre, l’exposició ‘Tallers d’Art: els projectes’ que mostrarà les propostes de Martín Blanco i Philippe Shangti, de les quals en sortirà l’escollida per ser exposada al pavelló andorrà de la 58a Biennal d’art de Venècia.

D’aquesta manera, i repetint el model de l’edició passada, s’oferirà al públic andorrà la possibilitat de conèixer ambdós projectes abans de revelar quin serà el que representarà Andorra a la Biennal. Cada un dels artistes presentarà una mostra representativa de la seva obra i una maqueta a escala de l’obra al pavelló andorrà, que un any més se situarà a les dependències del Palazzo Ca’ Cappello Memmo de Venècia.

Per a l’ocasió, l’Artalroc es dividirà en dues parts, a fi que cada artista tingui el seu espai propi dintre de la sala i, atès que es tracta d’un element crucial per a ambdues propostes, es recrearà la columna central vertebradora de l’espai expositiu venecià. Els projectes, que han evolucionat al llarg d’aquests sis mesos de treball sota la supervisió de la comissària, Zoe Martínez, presenten tècniques i significats molt diferents entre elles. La comissària serà l’encarregada d’escollir l’obra que viatjarà finalment a Venècia per ser exposada al pavelló andorrà.

Fotògraf i escultor de formació autodidacta, Philippe Shangti és originari de Tolosa i actualment resideix al Principat. La seva obra, provocativa i molt impactant visualment, pretén fer denúncia de diverses problemàtiques que afecten la societat actual. El seu treball s’exhibeix en molts països i en importants galeries d'Europa, Àsia i els Estats Units.

Per la seva banda, l’artista visual Martín Blanco està especialitzat en dibuix i art digital. Ha guanyat 27 premis internacionals i ha realitzat exposicions individuals de la seva obra a l’Argentina, Espanya i Andorra. També ha participat en més de 30 exposicions col·lectives a institucions d’art cabdals com el MoMA de Nova York i el museu Louvre de París.