L'eBiblio Andorra comptabilitza 167 inscrits i un total de 502 préstecs de documents

L'aplicació mòbil fa possible el préstec gratuït de continguts digitals als usuaris que disposen del carnet de les biblioteques públiques d'Andorra

L'àrea de Lectura Pública i Biblioteques ha donat a conèixer les dades sobre el funcionament de l'eBiblio Andorra, el servei de préstec de llibres electrònics promogut pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports amb la col·laboració dels comuns de Canillo, Encamp, Ordino la Massana, Sant Julià i Escaldes-Engordany en el marc del Dia de les biblioteques. L'eBiblio ha comptabilitzat un total de 167 usuaris inscrits, dels quals 111 són usuaris actius i ha registrat 502 préstecs de documents, on els llibres suposen un 81,3% i el 18,7% restant pertany a revistes. Actualment hi ha uns 700 documents en préstec (llibres en català, castellà, francès, anglès, portuguès i audiollibres) i dotze subscripcions a revistes en català i castellà.

Al llarg d'aquest any també s'ha implementat la possibilitat d'utilitzar l'eBiblio Andorra mitjançant la seva app, que facilita el funcionament per a dispositius mòbils, tant iOS com Andorid o Microsoft. Aquest servei pertany a la Xarxa de Biblioteques d'Andorra, que ha fet possible el préstec gratuït de continguts digitals a tots els usuaris que disposen del carnet de les biblioteques públiques d'Andorra. A aquests continguts s'hi pot accedir a través de diferents dispositius com ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. Les biblioteques del país van regalar el passat dimecres llibres i punts de llibre a totes les persones que van visitar les seves instal·lacions.