Publicitat
Publicitat

El Ballet de Moscou torna a Andorra amb el clàssic 'Don Quixot'

La prestigiosa companyia de dansa, que enguany celebra el 25è aniversari, ja ha efectuat un total 105 gires amb més de 2000 representacions per tot el món.

Després de passar per Madrid i Canàries, el Ballet de Moscou ha presentat, aquest dimarts al matí, la funció de 'Don Quixot', obra amb què tornen al Principat i que tindrà lloc aquest dijous a les nou de la nit al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Durant l'acte de presentació, el director de l'espectacle, Timur Fayziev, ha celebrat el retorn de la companyia a Andorra i ha afegit que "el públic andorrà és especial perquè ja ens coneix i ens acompanya durant tota la representació". Aquest ballet, que està basat en l'obra homònima de Miguel de Cervantes, comptarà amb la música de Ludwig Minkus i la coreografia d'Alexander Gorsky.

Pel que fa a l'argument de l'obra, tota la representació gira entorn la relació amorosa que mantenen Kitri i Basilio, personatges principals de la funció i novament interpretats per la parella estel·lar de la companyia, Cristina Terentiev i Alexei Terentiev. En aquest sentit, el director de 'Don Quixot', Timur Fayziev, ha destacat la gran qualitat tècnica que posseeix la parella protagonista i ha assegurat que gràcies a la relació amorosa que mantenen en la vida real "aconsegueixen una connexió quant a interpretació total". "El seu talent està a l'abast de molt poques parelles de dansa en tot el món", ha detallat.

En l'àmbit interpretatiu, el director ha explicat que tots els ballarins del Ballet de Moscou tenen una gran facilitat per adaptar-se a qualsevol paper i  ha recalcat que "en una obra com el 'Don Quixot' aquesta qualitat és fonamental perquè es tracta d'unes interpretacions que requereixen molt temperament". A més, Timur Fayziev ha destacat que el gran al·licient del 'Don Quixot' sorgeix també amb la música de Ludwig Minkus i amb un argument que "permet oferir una representació molt viva, dinàmica i divertida".

Pel que fa al contingut musical i de coreografia, el director de l'obra ha recordat que en tot moment es respecta la dansa inicial amb l'execució de tots els portés originals i ha afegit que "aquest ballet és el resultat de l'adaptació de característiques d'un ball espanyol, però representat a través de les formes del ballet clàssic". "S'ha fet una caracterització del ball espanyol, però en cap cas s'ha d'entendre com un ball flamenc", ha conclòs.

Les entrades, amb un preu de 38 euros les individuals i 20 euros les grupals, es poden adquirir a l'Oficina de Turisme d'Andorra la Vella i a www.4tickets.es/balletdemosc. L'espectacle està dividit en dues parts i té una durada total, amb descans inclòs, de 105 minuts.