Una tribu d’orcs i l’espectacle de foc 'Barafoc', principals novetats de la Vila medieval de Sant Julià de Lòria

El comú ha intentat que els espectacles fossin de quilòmetre zero; és a dir, d’entitats o artistes propers a la parròquia

La 15 edició de la Vila medieval de Sant Julià de Lòria, que tindrà lloc de divendres 22 de setembre fins a diumenge 24 de setembre, s’articularà al voltant de tres elements clau: les més de seixanta parades, els espectacles i els tallers medievals. El conseller de Cultura, Josep Roig, ha destacat que s’ha fet una aposta pels espectacles i tallers de “quilòmetre zero”; és a dir, d’artistes o entitats propers a la parròquia i al país.

L’activitat estrella i principal novetat de la fira és l’espectacle de la tribu d’orcs del Senyor dels Anells que interaccionarà amb la població a la plaça Germandat, el centre neuràlgic de la vila. Una altra de les novetats destacades de l’edició d’enguany és l’espectacle de foc ‘Barafoc’, a càrrec de la companyia Toniton, que serà el protagonista de la nit de divendres. En l’actuació s’oferirà una combinació de coreografies amb malabars, manipulació d’elements de foc i personatges teatrals.

Un altre dels elements centrals de la vila són els tallers medievals. Enguany s’incorpora un taller per a la franja d’edat dels més menuts, d’un a sis anys, on podran experimentar amb diferents materials. També adreçat a la mainada s’oferirà un taller de botes de vi, un de confecció d’una titella de drac i un de confecció d’elements decoratius amb porexpan, entre d’altres. Els infants i joves disposaran d’un passaport amb tots els tallers disponibles que se’ls hi segellarà cada vegada que realitzin una activitat. 

A part de les activitats i els espectacles, qualsevol persona que vulgui vestir-se com a l’època medieval podrà llogar vestuari per 15 euros. A més, s’oferiran menús especials per la jornada a diferents establiments de la jornada.