Publicitat
Publicitat

La Capsa dóna 4.700 euros a Càritas

El sopar i subhasta benèfica organitzats per l'escola d'art va reunir una seixantena de persones i va aconseguir vendre vuit obres d'artistes del país

Els comuns d'Ordino i de la Massana han fet entrega aquest dimecres al matí de la recaptació aconseguida durant el sopar benèfic i posterior subhasta d'obres d’art, que va tenir lloc el passat 16 de juny. L'esdeveniment, organitzat per l'espai de creació La Capsa, que coordinen de manera conjunta Ordino i la Massana, va comptar amb la participació de 62 persones i es va aconseguir vendre vuit obres d'artistes del país per un import de 4.684 euros, tal com ha explicat Vanessa Fenés, consellera d'Educació, Cultura, Joventut i Benestar Social del Comú d'Ordino. Aquests diners, que suposen un descens de recaptació respecte a les dues edicions anteriors, es donaran al projecte del rober de Càritas. El president de l'entitat, Amadeu Rocamora, ha rebut de mans de Núria Rocamora, la representant d'Andbank (entitat patrocinadora de la subhasta), el xec amb la quantia a les instal·lacions del Comú ordinenc.

Fenés ha volgut destacar durant aquest acte d'entrega la consolidació de la subhasta benèfica, que en aquesta edició es va celebrar a l'Hotel Coma. El seu "èxit" permet que des de l'escola d'art ja estiguin pensant amb quina fundació col·laboraran l'any vinent. Per la seva part, el president de Càritas Andorrana ha explicat que els diners aniran per al rober però també per a d'altres projectes de l'entitat.

En relació al rober, Rocamora ha explicat que s'està "modificant el projecte" i que està agafant un caire "molt important", ja que a banda de l'objectiu principal, que és el de proporcionar a qui ho necessita roba de segona mà, durant els propers mesos contractaran dues o tres persones en risc d'exclusió social per ajudar-los a que tornin a "integrar-se al món laboral". Així mateix, el rober també serveix per "reciclar productes que d'altra manera es llançarien i acabarien representant un problema de reciclatge", ha destacat.

A l'acte també hi ha assistit la consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana del Comú de la Massana, Jael Pozo, i l'arxipreste de les Valls, mossèn Romon Sàrries.