Publicitat
Publicitat

'Carretera Oberta', el recorregut fotogràfic d'un ordinenc

El professor de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, Albert Pedrol, ha inaugurat aquest dimarts una exposició que recull les imatges que l'han "acompanyat" durant més de 40 anys per escenes i paisatges de països com l'Índia, Tailandia o Qatar.

El fotògraf ordinenc i professor de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, Albert Padrol, ha inaugurat aquest dimarts l'exposició de fotografia de viatges 'Carretera Oberta'.

Acompanyat de la ministra de Cultura, Olga Gelabert; de la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, i de diversos amics i professionals de la fotografia, Albert Pedrol ha inaugurat la mostra itinerant de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. Amb especial il·lusió per tornar a Ordino i mostrar la feina feta des del 1971 fins als darrers mesos, com ha reconegut.

De fet, 'Carretera Oberta' és un recorregut per l'arxiu de l'autor i reflecteix la seva vida i la seva activitat professional, ha indicat Pedrol. I és que la mostra combina imatges fetes i publicades dins l'àmbit professional però també en estones de lleure, com també en format analògic i digital. "Vam començar amb fotos formalment molt sòlides, després d'alguna manera anàvem introduint imatges més espontànies", ha explicat.

L'Índia, Qatar, Birmania o Tailandia són alguns dels paisatges i escenes que es mostren en l'exposició i que "m'han acompanyat molt de temps", ha resumit.

La mostra es podrà veure fins al 21 de maig a la sala La Buna d'Ordino.